Plan izletov 2017

- Slavnik
- Janževski vrh (Pohorje)
- Potoška gora
- Elba - Italija
- Izlet za vse generacije
- Jezerski Stog
- Visoka Ponca
- Krn (2 dni)
- Srbija
- Grintavec
- Virnikov Grintavec
- Dobrovlje

Monthly Archives: April 2012

Pretekli vikend, 20. in 21. 04. 2012, smo se najmlajši planinci, od 1. do 3. razreda, znova podali na Farbanco. To je dogodek, ki ga težko pričakujemo. Nestrpni smo bili predvsem prvošolčki, saj smo se nekateri prvič podali v svet brez mame in ata.

Nadaljuj z branjem

PD Gornji Grad je organiziralo zaključno tekmo lige Smrekovec za sezono 2011-2012. Naše društvo je imelo nekaj manj ekip kot na prejšnji tekmi lige Smrekovec. Zopet smo posegli po najvišjih mestih.

Nadaljuj z branjem

V času prvomajskih praznikov vas Planinsko društvo Nazarje vabi na naslednje prireditve:

Kresovanje na Farbanci 30.4.2012
V ponedeljek, 30.5.2012, ob 20.00 bomo ob skromnem kresu počastili 1. maj – praznik dela.

Prvomajski pohod na Čreto 1.5.2012
Zbor pohodnikov ob 8.00 na Lazah. Pohod po potekal po vsakoletni trasi Laze-Čreta-Laze. Ob… Nadaljuj z branjem

Planinsko društvo Nazarje vabi na izlet na Mestni vrh – 1.034 m (Kočevje).
Zbrali se bomo na parkirišču pred planinsko sobo v petek, 27.4.2012, ob 6.00 in se odpravili proti Kočevju. Na razpotju, kjer bomo avtobus zapustili, bomo izbrali Kalanovo pot in se povzpeli do koče pri Jelenovem studencu.

Nadaljuj z branjem

30. in 31. marca 2012 je na Farbanci potekal seminar orientacije za višjo stopnjo OŠ Nazarje. Naša pot se je začela na Lazah, kjer se nas je zbralo 10 učencev in srednješolcev, od koder smo krenili po poti na Farbanco. Tam so učenci prvi dan obnovili planinsko šolo, se naučili novih planinskih vozlov in spoznali osnove orientiranja s pomočjo karte in kompasa.

Nadaljuj z branjem

V nedeljo, 25.3.2012, je bil organiziran pohod na Porezen skupaj s planinskim društvom Rečica ob Savinji. Udeležilo se ga je 28 članov društva in ostalih ljubiteljev narave. Izhodišče pohoda so bile Davče, sestop pa je sledil v smeri Petrovega brda. Proti koncu planinskega izleta nam je ponagajala manjša ploha, ki pa ni pokvarila prijetnega vzdušja in razpoloženja.

Nadaljuj z branjem

V letu 2012 je PD Nazarje skupaj z TA  Balkanika zopet pripravilo zanimivo popotovanje po Balkanu. Tokrat je na sporedu Bolgarija. V programu vam predstavljamo 10 dnevno potovanje, ki bo potekalo od  29.6.2012 do 8.7.2012. Na voljo je še nekaj prostih mest.

Nadaljuj z branjem

Člani Planinskega društva Nazarje se zavedamo, da je čista narava največje bogastvo, ki ga lahko zapustimo zanamcem, zato smo se akcije Očistimo Slovenijo 2012 udeležili v velikem številu. Planinci smo čistili brežino Mostnega grabna in pot iz Nazarij na Čreto.