Plan izletov 2017

- Slavnik
- Janževski vrh (Pohorje)
- Potoška gora
- Elba - Italija
- Izlet za vse generacije
- Jezerski Stog
- Visoka Ponca
- Krn (2 dni)
- Srbija
- Grintavec
- Virnikov Grintavec
- Dobrovlje

Monthly Archives: Maj 2012

V soboto, 19.5., smo izvedli naš pohod na Goli vrh. Iz Lipe (722 m) se nas je odpravilo po gozdni cesti 26 udeležencev. Na Slopeh se nam je pridružilo še 16 pohodnikov.

Nadaljuj z branjem

V soboto, 12. maja in nedeljo, 13. maja, je na področju Mozirja, Rečice ob Savinji in Nazarij potekalo Slovensko planinsko orientacijsko tekmovanje, v sklopu katerega se je pri udeležencih preverjalo tudi planinsko znanje in veščine, kot so izdelava vozlov, poznavanje gorstev, rastlinstva in živalstva. Udeležile so se ga najboljše ekipe s področnih tekmovanj, v odprtih kategorijah pa tudi ostali orientacijski navdušenci.

Nadaljuj z branjem

V soboto, 19.5.2012, ob 7.00 se dobimo na Lipi (701 m), kjer bomo pričeli naš pohod na Goli vrh. Do Slopi bomo hodili po gozdni cesti, kjer se nam lahko zamujajoči še pridružite do 8.00 ure.

Nadaljuj z branjem

Orientacija pomeni ugotavljanje svojega položaja na terenu in ustrezno določitev nadaljevanja gibanja. Srečujemo jo v vsakdanjem življenju, na različnih poteh in v obliki športne dejavnosti. Predstavlja skupek znanj, izkušenj in uporabe tehničnih naprav. Kot sestavni del svoje dejavnosti jo prepoznava in v svoj program vključuje Mladinska komisija Planinske zveze Slovenije, ki že več kot petdeset let spodbuja udejanjanje mladih in odraslih na planinskih orientacijskih tekmovanjih.

Nadaljuj z branjem

V času prvomajskih praznikov so po vsej dolini potekale številne prireditve s katerimi smo počastili praznik dela. Tudi naše planinsko društvo se je seveda pridružilo praznovanju in je organiziralo ali vsaj sodelovalo pri pripravi različnih dogodkov.

Nadaljuj z branjem

Prvomajske počitniške dni so mladi planinci izkoristili za izlet na Lepenatko in Rogatec. Dobili smo se v nedeljo zjutraj in se odpeljali do cerkvice Sv. Lenarta. Po kar precej strmi poti smo se mimo lovske preže povzpeli na Lepenatko in sestopili do bivaka na Kalu. Tu smo se okrepčali in se opremili za zahtevno grebensko pot na Rogatec.

Nadaljuj z branjem

Sončnemu vremenu naproti smo se na dan OF odpravili v Kočevje. Po dvourni vožnji in kavi prebujenja smo se na razpotju odpravili po Kalanovi poti. Vstopili smo v gozd, pot pa nas je po dobri uri hoje pripeljala na Mestni vrh. Po razgledu, kramljanju in slikanju smo se spustili do koče na Jelenovem studencu, kjer smo si vzeli daljši počitek za malico in regeneracijo telesa.