Plan izletov 2020

November
- Ovčja gora
  December
- Martinova pot (Šmartno ob Paki)

Publikacije društva

Monthly Archives: Julij 2012

Na sobotno jutro, 28. julija 2012, se nas je zbralo 18 pohodnikov in začelo naš pohod proti Križevniku in Velikem vrhu. Pot smo pričeli na planini Ravne proti planini Polšak in od tam čez brezpotja borovcev na vrh Križevnika.

Nadaljuj z branjem

V soboto in nedeljo, 11. in 12. avgusta 2012. Zbrali se bomo pred trgovino Tuš v Nazarjah ob 3.30 uri.
ZAHTEVNOST: Lahka tura (primerna za vse, ki zmorejo toliko hoje)

Nadaljuj z branjem

Po tem kar smo videli na našem deset dnevnem potovanju je Bolgarija dežela velikih nasprotij. Narava in gore so izredno lepe in neokrnjene, s številnimi gorskimi jezeri. Vse te lepote smo opazovali, ko smo se vzpenjali na najvišji vrh Bolgarije in Balkana Musola 2.925 m, Črni vrh 2.250 m, ki leži v neposredni bližini Sofije in Vihren 2.914 m, ki je najvišji vrh gorskega masiva Pirin. V tem delu Bolgarije je tudi smučarski center Bansko, ki velja za mondeni smučarski center, za ta del Balkana, saj so med lastniki hotelov in smučarskih naprav nekdanji svetovni smučarski asi.

Nadaljuj z branjem

Taborjenje je idealna priložnost za spoznavanje drugačnega, družabnega in zdravega življenja v naravi. Zato smo se v PD Nazarje odločili, da letos prvič organiziramo tabor. Za otroke bodo (bomo) skrbeli vodniki, mentorji planinskih skupin, mladinski voditelji in vzgojitelji. V PD si bomo prizadevali, da bo vaš otrok odšel s taborjenja zadovoljen in obogaten z novimi znanji in koristnimi izkušnjami. Tabor bo potekal od 21.8 do 24.8.2012 na Farbanci in je namenjen otrokom od 1. do 5. razreda OŠ.

Nadaljuj z branjem

Z osebnimi avtomobili se bomo odpeljali do planine Ravni (1.580 m), kjer bomo pričeli naš pohod proti Križevniku in Velikemu vrhu. Po prijetni enourni zložni hoji med macesni bomo prišli na planino Polšak s katere se nam bo desno odprl lep razgled proti Raduhi. Po krajšem počitku se bomo podali na vrh Križevnika, kamor bomo prispeli približno v eni uri.

Nadaljuj z branjem

Naša pot se je pričela 3.7 ob 5.00 izpred šole Nazarje. Od tam smo se peljali na izhodišče ture, izhodišče pa nam je bila Koča pri Savici. Od tam smo imeli dobre 2 uri hoje do Komne, kjer smo imeli krajši počitek od koder smo na deljevali pot do Koče pod Bogatinu, ki je bila tudi naše kasnejše prenočišče.