Plan izletov 2017

- Slavnik
- Janževski vrh (Pohorje)
- Potoška gora
- Elba - Italija
- Izlet za vse generacije
- Jezerski Stog
- Visoka Ponca
- Krn (2 dni)
- Srbija
- Grintavec
- Virnikov Grintavec
- Dobrovlje

Monthly Archives: September 2012

Spoštovani planinci in planinke, dragi prijatelji!
Vabimo vas, da se nam tudi letos pridružite na vsakoletnem srečanju planincev – udeležencev potovanj s TA Balkanika, ki ga za vas ponovno pripravljamo v osrednjih Slovenskih goricah v soboto, 13.10.2012.

Nadaljuj z branjem

Pisana dolina ki jo sekajo številni kanali, vožnja z ladjo skozi močvirje, tradicionalni izbor kralja in kraljice mandarin ter okus sladkega rumenega sadeža se turistom trajno vtisnejo v spomin …

Nadaljuj z branjem

V soboto, 22. septembra, smo bili na izletu starejše planinke in planinci našega društva. Tokrat smo se odpravili v Prlekijo in sicer v Veržej, kjer smo si med lepim sprehodom ogledali murske loge in mrtvice reke Mure, pravi naravni biser neokrnjene narave.

Nadaljuj z branjem

Stari in novi člani planinskega krožka smo se odločili, da se četrto septembrsko nedeljo v spremstvu staršev in vodnikov odpravimo, za naše majhne noge, na nekoliko zahtevnejšo planinsko pot proti Klemenči jami.

Nadaljuj z branjem

Izlet v neznano je vsakoletna akcija našega planinskega društva. V nedeljo, 7.10.2012, se bomo zbrali pred prostori planinskega društva ob 6.30. Predviden povratek v Nazarje bo ob 19. uri, zaključek izleta po dogovoru.

Nadaljuj z branjem

Glede na oddaljenost današnje ture smo se temu primerno zbrali zgodaj zjutraj. Naša pot se je začela ob 4.30 in je vodila preko državne meje na najvišji vrh Istre, v pogorje Učke z vrhom Vojak – 1.401 m.

Nadaljuj z branjem

Na izletu za starejše občane nas bo pot tokrat peljala proti Prlekiji. V Veržeju nas bo počakal lokalni vodič, ki nas bo popeljal po mrtvicah reke Mure. To bo lep sprehod (cca. 2 ure počasne hoje) med rokavi reke in po neokrnjeni naravi. Med potjo nas bo pričakalo malo kulinarično presenečenje, nato pa še vožnja z brodom čez reko Muro.

Nadaljuj z branjem

Zaradi napovedi slabega vremena smo našo turo na Triglav prestavili na torek in sredo, kar se je izkazalo za pravilno odločitev. Vreme je bilo res idealno. Za izhodišče na 2.864 m visokega očaka smo si izbrali kar Rudno polje na Pokljuki, ker je od tu še najbolj »položna pot« oz. najbolj udoben pristop, če se temu vzponu na Triglav lahko tako reče.

Nadaljuj z branjem

Učka je okrog 20 km dolg, ozek gorski greben nad vzhodno Istrsko obalo in Reškim zalivom. Je najvišja gora v Istri in se zaradi poraščenosti z gozdovi razlikuje od drugih jadranskih obmorskih gora.