Plan izletov 2017

- Slavnik
- Janževski vrh (Pohorje)
- Potoška gora
- Elba - Italija
- Izlet za vse generacije
- Jezerski Stog
- Visoka Ponca
- Krn (2 dni)
- Srbija
- Grintavec
- Virnikov Grintavec
- Dobrovlje

Monthly Archives: Marec 2013

Mladinski odsek PD Velenje je v soboto, 23. marca 2013, organiziralo drugo tekmo v orientacijski ligi Smrekovec. Trasirane proge so potekala po okolici Škal, Lubele in Cirkovc.

Nadaljuj z branjem

Prehodili bom prvi del Koroške planinske poti iz Raven na Koroškem do Dravograda in pridobili dva žiga (Šteharski vrh 1.031 m in Sveti Križ pri Dravogradu 528 m ). Na poti nam bodo pogledi uhajali na spodnjo Mislinjsko, Dravsko, ter Labotsko dolino, na Košenjak, Uršljo goro in Peco. Pri Urkovi kmetiji stoji ena najstarejših lip v Sloveniji, njen obseg meri kar 700 cm in je zaščitena.

Vabilo na predavanje Ivana Esenka
VRT, UČILNICA ŽIVLJENJA – POMEN ŽIVALSKEGA SVETA V VRTNEM OKOLJU

Nadaljuj z branjem

Obveščamo vas, da je zaradi napovedanega izredno slabega vremena izlet na Gradiško turo prestavljen na soboto, 20. aprila 2013.

pd nazarje

Kot že leta do sedaj smo tudi v letu 2012 postavili nov mejnik obiskanosti naše planinske postojanke – FARBANCE.

Nadaljuj z branjem

Na 8. marec, praznovanje dneva žena, je svoj občni zbor pripravilo tudi Planinsko društvo Nazarje. Letnega srečanja se je udeležilo okoli 140 njihovih članov in gostov, ki so prišli prisluhnit informacijam o minulem in prihodnjem delu svojega društva. S slišanim so bili zadovoljni, saj je njihovo vodstvo znova dokazalo, da deluje predvsem z mislijo na svoje člane.

Nadaljuj z branjem

Gradiška Tura je skalnata vzpetina na zahodnem robu nanoške planote nad Vipavsko dolino. Nad vasjo Gradišče pri Vipavi tvorijo vznožne strmine Gradiške Ture navpične stene iz čvrstega, gladkega apnenca.

Nadaljuj z branjem

1. planinski vikend planinskega krožka OŠ Nazarje je bil februarja 2003. Takrat smo jo, prav tako kot letos 1. marca, mahnili na Frbanco peš, saj je bila pot snežena in ledena.

Nadaljuj z branjem

V soboto, 2.3.2013, se nas je zbralo 16 pohodnikov in smo hrabro krenili z izhodišča pri turistični kmetiji Rogar v Podolševi po kolovozu v debelo snežno odejo.

Nadaljuj z branjem

Vabimo vas na zaključek akcije KOLESAR – POHODNIK 2012. Ta se bo odvijala v nedeljo, 10. marca 2013, ob 14.00 uri na Farbanci. Vabljeni vsi ljubitelji kolesarstva in pohodništva.
UO PD Nazarje