Monthly Archives: Oktober 2013

Četrto leto po prezgodnjem slovesu Robija Teržana, prizadevnega člana našega društva, smo se njegovi prijatelji in znanci znova podali na spominski pohod na Zakrajske peči. Tam smo pred štirimi leti Robija pospremili k poslednjemu počitku.

Nadaljuj z branjem

Odsek za varstvo gorske narave (VGN) obeležuje prvo leto delovanja. V tem času smo izvedli kar nekaj lepih akcij, obletnico pa smo »proslavili« z delovnim izletom na Križevnik (1.909 m), med žareče macesne.

Nadaljuj z branjem

Turistična agencija Balkanika vas vabi na Korčulo na obiranje oljk in za novo leto v Livno. Več si preberite v priloženih dopisih.

Nadaljuj z branjem

V soboto, 19.10. 2013, je bilo srečanje udeležencev, ki so v letošnjem letu potovali skupaj z TA Balkanika. Tokrat smo pobliže spoznavali Goričko, ki je bilo leta 2003 razglašeno za krajinski park, največji v Sloveniji, ki skupaj z narodnim parkom Őrség na Madžarskem in naravnim parkom Raab na Avstrijskem Gradiščanskem tvori prvi trideželni park v Evropi.

Nadaljuj z branjem

Zbrali se bomo v soboto, 26. oktobra 2013, ob 9.00 uri na Farbanci.
Zaradi priprave malice zaželjene prijave.

Nadaljuj z branjem

Vse fotografe, ki pridno fotkate in se pripravljate za natečaj, obveščamo, da smo dodali nov pogoj: Fotografije ne smejo biti digitalno manipulirane (montaže iz drugih fotografij ipd.). Dovoljeni so minimalni popravki (svetljenje, kontrast, barvna in tonska korekcija, ipd.), ki ne smejo spreminjati vsebine fotografije.

Nadaljuj z branjem

V soboto, 5. oktobra 2013, se nas je 38 planincev podalo v neznano – v Prekmurje. Naš izlet smo pričeli v Nemčavcih s pogostitvijo prekmurskih dobrot (šunka, klobase, tlačenka, bučno olje, palenka …), kar smo na koncu izleta lahko tudi kupili.