Monthly Archives: Januar 2014

Vabimo na planinski večer – predstavitev letošnjega planinskega potovanja v tujino, že petega po vrsti. Leto se bomo podali v Makedonijo, v organizaciji TA Balkanika. Potovanje bo v prvih dneh julija, trajalo bo 10 dni.

Nadaljuj z branjem

Planinsko društvo Vinska Gora vas vljudno vabi na 26. tradicionalni zimski pohod na Ramšakov vrh (970 m).

Nadaljuj z branjem

V soboto, 18.1.2014, smo kljub dežju opravili naš pohod na Tolsti vrh (1.077 m). Zbrali smo se pri Motorčku, šli na čaj na Farbanco, nato pa smo zaradi dežja ubrali najkrajšo pot na naš cilj.

Nadaljuj z branjem

PD Nazarje se je v letu 2013 podalo na 11-dnevno planinsko (in turistično) potepanje po Romuniji. Naši predniki so se iz daljne Romunije vrnili z novimi znanji (o graditvi riž) in cekini, mi pa z novimi spoznanji in lepimi spomini. Na tretjem planinskem večeru, ki bo v sredo, 22. januarja… Nadaljuj z branjem

Akcija, v kateri smo pridno nabirali vzpone na našo kočo na Farbanci, je potekala od meseca januarja do konca decembra 2013. Potekala je že deveto leto zapored in je v vseh teh letih še vedno zelo priljubljena. To dokazuje še vedno veliko število sodelujočih in število vzponov, saj jih je bilo v lanskem letu opravljenih preko 3.000.

Nadaljuj z branjem

Alpinist Miha Hrastelj, član AK Slovenj Gradec, nam bo ob čudovitih fotografijah Roka Šisernika predstavil plezalno odpravo petih prijateljev v odmaknjen del že tako odmaknjene dežele Kirgizije.

Nadaljuj z branjem

Tudi letos se bomo planinci na smučanje podali na avstrijsko stran, na salzburško smučišče Obertauern. Zbor bo v soboto, 25.01.2014, pred planinsko sobo. Odhod avtobusa je ob 5.00.

Nadaljuj z branjem

V soboto, 18. januarja 2014, ob 8. uri pričnemo pohod na Tolsti vrh. Zborno mesto je na parkirišču pod Motorčkom, kjer krenemo po markirani poti mimo Farbance do Križa (razgledišče Vransko), nato mimo Ručgarja po poti E6 do Tolstega vrha.

Nadaljuj z branjem

Vabljeni na predavanje Prelestni Kašmir in skrivnostni Ladak, ki bo v sredo, 8. januarja, ob 19. uri v gostišču grada Vrbovec v Nazarjah. Predavatelj Drago Kladnik nas bo odpeljal na skrajni sever Indije, v pretežno muslimanski Kašmir in budistični Ladak, ki je eden od najbolj odmaknjenih predelov Indije.