Monthly Archives: Februar 2014

Dolina Glinščice je slikovita dolina, ki se nahaja v bližini Trsta blizu slovensko – italijanske meje. V dolini je več naravnih in kulturnih znamenitosti, ki so vredne ogleda. V dolini si namreč lahko ogledamo slap Supet, stene Kraškega roba, nekdanji rimski vodovod, traso nekdanje železnice, cerkev sv. Marije na Pečeh …

Nadaljuj z branjem

Narava se je nekoliko umirila in koča Farbanci je ponovno odprta. Odprta je pot Mostni graben˜˜-Farbanca. Prav tako je možen dostop tudi po cesti. Poti, ki vodjo proti Čreti in Tolstemu vrhu, še niso pregledane in zato odsvetujemo uporabo le-teh. Opozarjamo tudi, da sedaj na tem območju poteka pospešena sanacija gozda, zato bodite previdnejši.

Vabimo vas na zanimivo predavanje SKRIVNOSTI JAMSKEGA SVETA V POREČJU SAVINJE. Predstavila nam jih bo Mojca Hribernik, jamarka in tudi jamarska reševalka. Predavanje bo v sredo, 19. februarja, v gostišču grad Vrbovec v Nazarjah z začetkom ob 19. uri.

Nadaljuj z branjem

Vse pridne pohodnike, zbiratelje žigov, pozivamo, da oddajo svoj kartonček izletov 2013 do konca meseca februarja ge. Zori Štrucl.

Nadaljuj z branjem

Glede za opozorilo PZS, svoje člane obveščamo, da februarski izlet odpade oziroma se prestavi do nadaljnjega.
VO PD Nazarje
Nadaljuj z branjem

V letu 2013 smo bili zelo delovni in uspešni na številnih področjih. Izvedli smo kopico planinskih akcij: od izletov v visokogorje in sredogorje, potepanj po gričevju, smučanja, kolesarjenja, napeljave vodovoda na Farbanco ter izobraževanja mladih in še-vedno-mladih. V sredo, 12. februarja, ob 19. uri nam bo vse to in še kaj na planinskem večeru “Društveni izleti” predstavil Sandi Grudnik.

Nadaljuj z branjem

Tudi letos smo se planinci podali na smučanje na avstrijsko smučišče, v znani smučarski center Obertauern. V soboto, 25. januarja, se nas je 47 smučarjev zbralo ob 5. uri pred planinsko sobo, od koder smo z avtobusom, polni pričakovanj, krenili na pot.