Plan izletov 2017

- Slavnik
- Janževski vrh (Pohorje)
- Potoška gora
- Elba - Italija
- Izlet za vse generacije
- Jezerski Stog
- Visoka Ponca
- Krn (2 dni)
- Srbija
- Grintavec
- Virnikov Grintavec
- Dobrovlje

Monthly Archives: April 2014

V pričakovanju deževnega, zadnjega aprilskega ponedeljka, smo se najmlajši planinci PD Nazarje odločili, da gremo na pohod na Tolsti vrh. V ponedeljek, 28. 4. 2014, smo najprej pogledali v nebo, nato še vremensko napoved, ki se je čez noč, nam v veselje, spremenila.

Nadaljuj z branjem

V soboto,12.4.2014 je v Skornem pri Šoštanju potekala 3.tekma planinskega orientacijskega tekmovanja v ligi SMREKOVEC 2013/2014. Tekme so se udeležili tudi člani našega PD,in dosegli odlične rezultate. Vsem ISKRENE ČESTITKE!

Nadaljuj z branjem

Vabimo vas na 4. hitrostni vzpon na Farbanco, ki bo potekal v soboto, 3. maja 2014. Start bo ob 9.30 uri v Potoku (Na začetku Mostnega grabna – Brunarica).

Nadaljuj z branjem

KS Kokarje in PD Nazarje vas vabita 1. maja na tradicionalni prvomajski pohod na Čreto. Zbor udeležencev je ob 8.00 na Lazah. Odhod ob 8.30.

Nadaljuj z branjem

Planinsko društvo Nazarje, vas 30. aprila ob 20.00 vabi na Farbanco, kjer bomo ob simboličnem kresu počastili 1. maj – praznik dela.

Velikonočni izlet za starejše člane planinskega društva, ki je bil načrtovan za ponedeljek, 21. aprila 2014, zaradi slabega vremena odpade in se prestavi na nedeljo, 11. maja 2014.

Košenjak (1.522 m) leži severno od Dravograda in reke Drave na meji s sosednjo Avstrijo. Košenjak je gora, katera je primerna za sprehode in za nabiranje kondicije. Iz Dravograda bomo peš do vrha potrebovali okoli 3 ure hoje.

Nadaljuj z branjem

28. 3. 2014 so mladi planinci že enajstič zapored za eno noč zavzeli planinski dom na Farbanci.

Nadaljuj z branjem

Vabimo vas na pomladansko čiščenje in urejanje Farbance ter njene okolice. Tudi nekaj kurjave je potrebno pripraviti za naslednjo zimo. Delovni akciji bosta potekali 8. in 15. aprila. Zbor je ob 15.30 uri na Farbanci.
Vabljeni v čim večjem številu.

Planina (733 m) je greben, ki ločuje Zaplano (na zahodu) od Ljubljanske kotline (na vzhodu). Je najbližji hrib Vrhniki, na katerega se je res vredno povzpeti. Enostavna dostopnost in čudovit razgled sta razlog, da je Planina zelo priljubljena izletniška točka. Izlet bo na velikonočni ponedeljek, 21.4.2014.

Nadaljuj z branjem

Vabimo vas na očiščevalno akcijo, ki bo v soboto, 5. aprila 2014. Zbor udeležencev bo ob 8.30 uri pri vodohramu Potok (takoj nad Motorčkom).

Nadaljuj z branjem

PD Nazarje, odsek za varstvo gorske narave, razpisuje
FOTOGRAFSKI NATEČAJ 2014 na temo POT NA GORO = SKRB ZA GORO.