Vreme

Iz stare galerije

Elektronska obvestila

Publikacije društva

Monthly Archives: Maj 2014

V mesecu juniju praznuje krajevna skupnost Nazarje svoj krajevni praznik in v okviru le-tega bomo planinci skupaj z KO ZB NOB Nazarje v nedeljo, 8. junija pripravili pohod in kolesarjenje.

Nadaljuj z branjem

Tudi na letošnjem državnem slovenske orientacijskem tekmovanju (SPOT) planinskih društev so naše ekipe dosegle odlične rezultate. Najuspešnejša je bila družina Jelšnik, ki je v kategoriji družin zasedla prvo mesto.

Nadaljuj z branjem

V soboto, 17. maja 2014, smo izvedli tradicionalni, že 15. pohod na Goli vrh. Iz Lipe (722 m) smo se odpravili po gozdni cesti proti Slopeh, kjer so se nam pridružili še ostali pohodniki in skupaj smo krenili po markirani poti, s krajšimi postanki za počitek, do Golega vrha.

Nadaljuj z branjem

Krajevna skupnost Kokarje prav prijazno vabi na Lončarski pohod, ki bo v soboto, 24. maja 2014, ob 8. uri. Zbor bo v Potoku pri mostu čez reko Dreto. Prav tako ste istega dne vljudno vabljeni ob 13. uri na otvoritev Lončarskega praznika in vseh spremljajočih prireditev. Več informacij si preberite v priloženem vabilu.

Nadaljuj z branjem

Izlet za starejše člane PD Nazarje, ki je bil prvotno planiran v mesecu aprilu, pa potem zaradi slabega vremena odpovedan, smo izvedli v nedeljo 11.5.2014.

Nadaljuj z branjem

V soboto, 17.5.2014, ob 7.00 se dobimo na prelazu Lipa (701 m), kjer bomo pričeli pohod na Goli vrh (Šavnice). Do Slopi bomo hodili po gozdni cesti, kjer se nam lahko še pridružite do 8. ure.

Nadaljuj z branjem

V soboto, 26.4.2014 smo izvedli pohod na koroški vrh Košenjak. Pred planinsko sobo se nas je zbralo 27 planincev ter se z avtobusom zapeljali proti Koroški. V središču Dravograda smo zapustili udobje avtobusa in se podali proti Košenjaku.

Nadaljuj z branjem

V soboto, 3. maja, je naše društvo pripravilo že četrti hitrostni vzpon Farbanco. Tudi letos so se opogumili in se napornega vzpona lotili tako člani našega društva kot tudi tekači iz drugih krajev naše doline.

Nadaljuj z branjem

Planina (733 m) je greben, ki ločuje Zaplano (na zahodu) od Ljubljanske kotline (na vzhodu). Je najbližji hrib Vrhniki, na katerega se je res vredno povzpeti. Enostavna dostopnost in čudovit razgled sta razlog, da je Planina zelo priljubljena izletniška točka. Izlet bo v nedeljo, 11.5.2014.

Nadaljuj z branjem