Plan izletov 2017

- Slavnik
- Janževski vrh (Pohorje)
- Potoška gora
- Elba - Italija
- Izlet za vse generacije
- Jezerski Stog
- Visoka Ponca
- Krn (2 dni)
- Srbija
- Grintavec
- Virnikov Grintavec
- Dobrovlje

Monthly Archives: Januar 2015

Varnosti na organiziranih akcijah društva, zlasti planinskih izletih, posvečamo pri našem društvu posebno pozornost. Za še boljše zagotavljanje varnosti smo pripravili Pravilnik o organiziranju in vodenju planinskih izletov.

Nadaljuj z branjem

Vljudno vabljeni na tečaj varnega gibanja v zimskih razmerah, ki ga bomo priredili 7. februarja 2015 na Okrešlju. Na njem boste lahko izvedeli o varnem gibanju po terenu, uporabi cepina, derez, reševanja zasutih v plazu, nudenju prve pomoči, uporabi plazovne žolne.

Nadaljuj z branjem

Planinsko društvo Vinska Gora vas vljudno vabi na 27. tradicionalni zimski pohod na Ramšakov vrh (970 m)

Nadaljuj z branjem

Planinski večeri so v polnem teku.
Gost naslednjega večera bo Matjaž Čater, odličen krajinski fotograf.

Svoj poseben pogled na svet in življenje na njem nam bo predstavil v četrtek, 29. januarja ob 18.05 uri v Gostišču grad Vrbovec v Nazarjah.

Nadaljuj z branjem

V soboto, 17.1.2015, smo se kljub slabi vremenski napovedi, nazarski planinci podali na 10. pohod na Tolsti vrh.

Nadaljuj z branjem

Vabimo vas na tretji planinski večer v gostišču Grad Vrbovec v Nazarjah.
V četrtek, 22. januarja nam bo Jani Bele ob 18. uri predstavil varno gibanje v gorah pozimi »PROTI VRHOVOM POZIMI«.

Nadaljuj z branjem

PD Nazarje vabi na PLANINSKO ŠOLO ZA ODRASLE.
Šole se lahko udeležite tudi nečlani planinskega društva.

Nadaljuj z branjem

Letos se bomo planinci na smučanje podali na smučišče Višarje. Zbor bo v soboto, 31. 01. 2015, pred planinsko sobo. Odhod avtobusa je ob 5.30.

Nadaljuj z branjem

V četrtek, 15. januarja 2015 ob 18.05 nam bo Stanko Orosel predstavil otok Tenerife. Tenerife je največji in najbolj gosto poseljen izmed sedmih Kanarskih otokov, ki nimajo imena po kanarčkih, ampak po … več o tem na predavanju.

Nadaljuj z branjem

Akcija, v kateri smo pridno “nabirali” vzpone na našo kočo na Farbanci, se je na pobudo Marjana pričela pred desetimi leti. Namen te akcije je, da spoznamo možnosti sprostitve, rekreacije in druženja, ki nam jo ponuja narava v neposredni bližini doma. Posledično z akcijo je lepo zaživela tudi naša koča na Farbanci.

Nadaljuj z branjem

17.1.2015 ob 8. uri pričnemo pohod na Tolsti vrh. Zborno mesto je na parkirišču pod Motorčkom, kjer krenemo po markirani poti mimo Farbance do Križa (razgledišče Vransko), nato mimo Ručgarja po poti E6 do Tolstega vrha.

Nadaljuj z branjem

Na podlagi sklepa upravnega odbora društva se udeležence, ki so se udeležili vseh 12 razpisanih planinskih izletov v letu 2014, nagradi s plačilom B članarine za leto 2015.