Vreme

Iz stare galerije

Elektronska obvestila

Publikacije društva

Monthly Archives: Januar 2016

V sredo, 27. januarja smo na planinskem večeru gostili dr. Petra Skoberneta, vrhunskega strokovnjaka za varstvo narave. Predstavil nam je  Triglavski narodni park, naš edini narodni park.

Nadaljuj z branjem

V sredo, 3. februarja nam bo naša nova krajanka, geologinja Marta Svetina Veder približala daljnovzhodno državo Japonsko, kjer je živela in raziskovala dve leti. Predstavila nam bo svoj vzpon na Fujisan (3778 m), najvišjo goro Japonske.

Nadaljuj z branjem

Vabimo vas na planinski večer, predavanje dr. Petra Skoberneta o Triglavskem narodnem parku: Ali je Zlatorog res zapustil kraljestvo Triglava?
Predavanje bo v sredo, 27. januarja ob 18.05 v gostišču Grad Vrbovec v Nazarjah.

Nadaljuj z branjem

Mednarodni dan gora smo člani PD Nazarje lani obeležili kar dvakrat. Poleg tradicionalne foto razstave smo v sodelovanju s Knjižnico Mozirje v njeni galeriji pripravili kulturni večer in se tako še enkrat pridružili akciji BRATI GORE.

Nadaljuj z branjem

Mednarodni dan gora 2015 smo tradicionalno obeležili prav na 11. december 2015, z otvoritvijo 3. fotografske razstave članov našega društva.

Nadaljuj z branjem

V soboto, 16.1.2016, je bil že 11. tradicionalni pohod na Tolsti vrh (1.077 m). Pohoda se je udeležilo 34 članov društva in ostalih ljubiteljev planin in narave.

Nadaljuj z branjem

Vabimo na potopisno predavanje Draga Kladnika o Patagoniji, Patagonija – gorata prostranstva tam daleč spodaj. Predavanje bo v sredo, 20. januarja ob 18.05 v gostišču v gradu Vrbovec.

Nadaljuj z branjem

Letos se bomo planinci na smučanje podali v znani avstrijski smučarski center Nassfeld (Mokrine). Zbor bo v soboto, 30.01.2016, pred planinsko sobo. Odhod avtobusa je ob 5.00.

Nadaljuj z branjem

V minulem letu je že enajsto leto zapored potekala med nami priljubljena akcija Kolesar – Pohodnik, v kateri pridno nabiramo vzpone na našo priljubljeno kočo na Farbanci.

Nadaljuj z branjem

Tudi v letu 2016 bomo izvedli tradicionalne planinske večere.
Letošnji večeri bodo ob sredah, z začetkom ob 18.05.
Vabimo vse člane društva, da se jih udeležijo.

Nadaljuj z branjem

Vabimo vas na tradicionalni planinski izlet na Tolsti vrh na Krašici.
Izlet bo v soboto, 16. januarja 2016.

Nadaljuj z branjem

Izšel je Planinski kažipot PZS 2016, letos v digitalni obliki.

Nadaljuj z branjem