Vreme

Iz stare galerije

Elektronska obvestila

Publikacije društva

Monthly Archives: Februar 2016

Vljudno vabljeni na tečaj varnega gibanja v zimskih razmerah, ki ga bomo priredili 4. in 5. marca 2015 na Okrešlju.

Nadaljuj z branjem

V soboto, 12. marca, se dobimo na parkirišču Izolesa ob 6.30 uri. Odpeljemo se na Radeljski prelaz (Radlpass), (674 m), mejni prehod med Slovenijo in Avstrijo in sicer nad Radljami ob Dravi na slovenski strani in nad naseljem Aibl na avstrijski.

Nadaljuj z branjem

Zaključili smo letošnjo sezono planinskih večerov, enajsto po vrsti. Martin Štiglic nam je predstavil dve od treh skandinavskih držav, Norveško in Švedsko.

Nadaljuj z branjem

Vabimo vas na zaključek akcije KOLESAR – POHODNIK 2015. Ta se bo odvijala v nedeljo, 6. marca 2016, ob 14.30 uri na Farbanci. Vabljeni vsi ljubitelji kolesarstva in pohodništva.

Nadaljuj z branjem

Vabimo vas na 17. redni občni zbor Planinskega društva Nazarje,
ki bo v petek, 4. marca 2016 z začetkom ob 18.00 uri
v dvorani Doma kulture v Nazarjah.

Nadaljuj z branjem

Za dežurstvo na Farbanci še niso zapolnjeni vsi termini.
Najbolj vroč termin je prvi vikend v marcu, torej 5. in 6. marec 2016.

Kadar dežurstvo ne bo zagotovljeno, bo koča ZAPRTA!

Nadaljuj z branjem

Na pepelnično sredo nas je Suzana Grudnik z lepimi fotografijami in izbranimi besedami popeljala skozi Albanijo in po njenih gorah. Albanske gore so bile planinski cilj lanskega društvenega potovanja v tuja gorstva.

Nadaljuj z branjem

Obveščamo, da izlet na  Dleskovško planoto, načrtovan za soboto, 20. 2. 2016 odpade zaradi obilice novega snega- velike nevarnosti snežnih plazov. Izvedli ga bomo v marcu.

Nadaljuj z branjem

Krenemo v soboto, 20. februarja 2016, ob 6.30. Zbrali se bomo na parkirišču pred trgovino Tuš v Nazarjah.

Nadaljuj z branjem

Vabimo vas na planinski večer – potopisno predavanje Martina Štiglica po Norveški in Švedski. Predavanje bo v sredo, 17. februarja, on 18.05 v gostišču v gradu Vrbovec v Nazarjah.

Nadaljuj z branjem

Vabimo vas na potopisno-planinsko predavanje ALBANIJA, DEŽELA ORLOV, ki bo na pepelnično sredo ob 18.05 v gostišču v gradu Vrbovec Nazarje. Z nami bo Suzana Grudnik.

Nadaljuj z branjem

Prvo sredo v februarju smo gostili Marto Svetina Veder, ki nam je predstavila Japonsko, deželo vulkanov in potresov. V tej otoški državi je živela dve leti kot raziskovalka in jo dobro spoznala.

Nadaljuj z branjem

Planinsko društvo Nazarje že sedmo leto zapored organizira planinsko potovanje v tujino. Tokrat se bomo podali na sedemdnevno potepanje po otoku Visu s TA Balkanika, ki bo potekalo od 4. do 10. julija 2016.

Nadaljuj z branjem

Planinsko društvo Vinska Gora vas vljudo vabi na 28. tradicionalni pohod na Ramšakov vrh (970 m), v nedeljo, 7. februarja 2016, s pričetkom pohoda ob 8. uri izpred večnamenskega doma v Vinski Gori.

Nadaljuj z branjem