Plan izletov 2020

November
- Ovčja gora
  December
- Martinova pot (Šmartno ob Paki)

Publikacije društva

Za nami je prijetna in sproščena, a kanček zahtevna tura na Špik (2.472 m). Kljub poletni, že navsezgodnji sopari, se nas je 1. avgusta zgodaj zjutraj pred prostori PD Nazarje zbralo petnajst pohodnikov.

Z avtobusom smo se peljali do Kranjske Gore oziroma Pišnice, kjer smo začeli naš pohod. Sam začetek je bil prijeten in nezahteven, hodili smo večinoma v senci po gozdu.

Ko smo prišli iz gozda nas je čakal rahel, a kar zahteven vzpon po melišču. Počasi smo začeli čutiti tudi pravo poletno vročino in vse bolj pogledovali proti našemu vrhu. Zdel se nam je tako blizu, a v bistvu je bil daleč, saj nas je pravi vzpon po skalovju skozi Kačji graben šele čakal. Tu je bilo potrebno veliko previdnosti in spretnosti, kajti samo en nepazljiv korak in že se lahko zgodi najhujše. Vsi smo bili zelo previdni in pazljivi ter tako srečno osvojili vrh.

Tudi vreme nam je bilo zelo naklonjeno, tako da smo bili na vrhu priča zelo lepemu razgledu. Seveda brez malice in obveznega »fotkanja« na vrhu ni šlo.

Vračali smo se čez Lipnico in Gamsovo Špico v dolino Krnico (1.113 m). Tu smo si v miru in polni lepih vtisov privoščili zasluženo mrzlo pivo.