Plan izletov 2020

November
- Ovčja gora
  December
- Martinova pot (Šmartno ob Paki)

Publikacije društva

V počastitev ob 20-letnici obstoja PD Nazarje se organizira 5. 9. in 6. 9. 2020 vzpon na našega očaka. Triglav je mogočna gora, ki leži v osrčju Triglavskega narodnega parka in je simbol slovenstva.

Dne: sobota, 5. septembra 2020
Zbor: pred planinsko sobo ob 5. uri
Zahtevnost: zelo zahtevna tura
Oprema: čelada, pas in samovarovalni komplet, visoki planinski gojzarji, palice, zaščita proti soncu, dovolj tekočine, izkaznico s plačano članarino PZS, obvezna maska in osebni dokument.
Vodnika: Miran Vratanar in Joco Poznič

Prijave in dodatne informacije: 041 927 898 Miran do zasedbe mest na busu (19 oseb)

Opis poti: Pričnemo na planini Blato nad Bohinjskim jezerom. Spimo na Tržaški koči na Doliču. Od tam se bomo po zavarovani plezalni poti povzpeli na vrh in se spustili do Triglavskega doma na Kredarici, od tam pa do Kovinarskega doma v Krmi.

Prvi dan:
Z avtobusom se odpeljemo do planine Blato (1.150 m), kjer se prične naša pot. Nadaljujemo mimo planine pri Jezeru, Dednega polja, planine Ovčarija do Koče pri Sedmerih jezerih (1.685 m). Po krajšem počitku nadaljujemo po dolini triglavskih jezer do Zasavske koče na Prehodavcih (2.071 m), preko prelaza Hribarice (2.360 m), nato pa se spustimo do Tržaške koče na Doliču (2.150 m). Pot bomo prehodili v 7 – 8 urah in premagali 900 vm.

Drugi dan:
Iz koče na Doliču vzpon preko zavarovane plezalne poti na vrh Triglava (2.864 m) in sestop do Triglavskega doma na Kredarici (2.515 m). Čaka nas še samo spust v dolino Krme do Kovinarske koče (980 m) kjer si bomo privoščili zasluženo hladno pivo. V 9 – 10 urah bomo napravili 700 vm vzpona in 1.800 vm spusta.

Pripis: V kolikor bi kdo koristil vavčer (bon), mi mora sporočiti naj kasneje do 2. 9. 2020.
Opozorilo: Na izletu ste dolžni upoštevati navodila NIJZ-a.