Farbanca – dežurstva

Vreme

Iz stare galerije

Elektronska obvestila

Publikacije društva

PD Nazarje ima status nevladne organizacije v javnem interesu in je zato upravičenec do donacij iz naslova dela dohodnine posameznikov.


Vsak evro za delovanje društva šteje. Tudi tisti, ki ga člani in podporniki društva namenite za donacijo društvu, saj nekaj sredstev za svoje delovanje naše društvo prejme tudi iz tega naslova.

Po novem se je višina možne donacije avtomatično podvojila, posameznik lahko upravičencem, med katera spada tudi PD Nazarje, nameni do 1 % odmerjene dohodnine. Zato ni odveč, da tudi tisti, ki že namenjate del dohodnine naravovarstvenim, humanitarnim in drugim organizacijam, osvežite svoj zahtevek.

Če pa kot davčni zavezanec še niste namenili dela svoje dohodnine za donacijo izbranemu upravičencu ali več njim, storite to čimprej, da ne boste pozabili. Pri tem bomo veseli, če bo med njimi tudi PD Nazarje.

Nič vas ne stane, le poznavanje vaše davčne številke in nekaj klikov!

Pomembno pri tem je, da je rok za vložitev zahteve (za napoved za leto 2020) podaljšan do konca maja. V prihodnje zahtevek velja do vašega preklica.

Navodila in obrazec za zahtevo najdete na portalu eDavki. Izpolnjen obrazec lahko pošljete na naslov pristojnega finančnega urada po spletu ali po pošti (Finančni urad Velenje, p. p. 204, 3320 Velenje). Podatki o PD Nazarje (davčna številka) so navedeni tukaj.


Brez komentarjev.