Publikacije društva

Vabimo na vodeno planinsko turo na Hleviško planino (908 m).
Število mest je omejeno.

HLEVIŠKA  PLANINA -  908 mnv

DNE: sobota, 20. marec 2021

ZBOR: pred planinsko sobo, ob 6.30 uri

ZAHTEVNOST: lahka planinska pot

ČAS HOJE: 4-5 ur

OPREMA: planinski čevlji, palice, vremenu primerna oblačila,  obvezna zaščitna maska

HRANA: iz nahrbtnika ali na planinski koči Hleviše

VODNIKA: Miran Vratanar in Sandi Grudnik

OPOZORILO: na izletu ste dolžni upoštevati vsa znana navodila NIJZ

PRIJAVE: 041 927 898 Miran – zaradi priporočil NIJZ je število udeležencev omejeno

Z malim avtobusom se bomo odpeljali proti Idriji, natančneje do parkirišča pri Divjem jezeru. Tu si bomo ogledali naravni spomenik Divje jezero in Jezernico, najkrajšo reko v Sloveniji, ki se po 55 m izliva v reko Idrijco.

Po ogledu se bomo podali proti Hleviški planini. Prijetna pot nas bo nekaj časa vodila ob reki Idrijci, na kar se bomo počasi povzpeli na razgledno točko Prižnica. Od tam bomo šli preko vrha Čekovnik na vrh Hleviš. Vzpon bo trajal predvidoma 3 ure. Vso pot bodo nas spremljali prelepi pogledi proti Javornikom, Golakom, Črnovrški planoti in dalje.

Z vrha bo sledil krajši sestop do planinske koče, kjer si bomo privoščili malo daljši počitek. Ob lepih vikendih  je pri koči poskrbljeno za osebni prevzem hrane in osvežilnih napitkov. V Idrijo bomo sestopili čez Kodrov rovt po sankaški progi. Za sestop bomo porabili približno 1.15 ure. Na celotni poti bomo prehodili 12 km in naredili 1100 višinskih metrov vzpona, ter prav toliko spusta.

Vabljeni!