Farbanca – dežurstva

Publikacije društva

Brač- prekrasne peščene plaže, senca stoletnih borov, kristalno čisto morje v kombinaciji z bogato kulturno dediščino in edinstveno gastronomijo so garancija za nepozaben oddih.

TA Balkanika vas vabi na prvomajsko planinsko-izletniško potepanje po otoku Braču.
Prijave in vse ostale informacije na info@balkanika.si
ali na tel. +386 40 565 593 in +386 590 33 339.
Prijave do 23. aprila 2021.

1. DAN: sreda, 28. 4. 2021 (1 ura hoje)
Odhod v zgodnjih jutranjih urah. Vožnja na Brač. Nastanitev. Po osvežitvi sprehod do rojstne hiše Vladimirja Nazorja, znanega hrvaškega pesnika, od koder po ogledu nadaljujemo še do cerkve sv. Janeza Krstnika iz 16. st. Postanek, nato obisk mestne zadruge, kjer nam bodo predstavili proizvodnjo olivnega olja (možnost nakupa) ter pripravili manjšo degustacijo domačih izdelkov: olja, marmelade, likerja in peciva. Vrnitev v hotel, večerja in nočitev.

2. DAN: četrtek, 29. 4. 2021 (4 ure hoje)
Po zajtrku vožnja do izhodišča (588 m) in vzpon najprej na 707 m visok vrh V. Gažul, po krajšem postanku pa še na najvišji vrh otoka, sv.Vid na Vidovi gori (780 m). Spust v Bol, na plažo »Zlatni rat«, kjer končamo s pohodom. Osvežitev in vožnja do hotela. Večerja in nočitev.

3. DAN: petek, 30. 4. 2021 (3 ure hoje)
Po zajtrku se iz hotela peš podamo najprej na 337 m visoko »Velo brdo« nad Postiro, kjer pri kapelci sv. Mihovila naredimo krajši postanek za osvežitev, nato pa pot nadaljujemo mimo naselja Dol do najstarejšega naselja na otoku – Škrip. Sledi voden ogled »Muzeja Brača«. Vrnitev v hotel. Večerja in nočitev.

4. DAN: sobota, 1. 5. 2021 (3-4 ure hoje)
Zajtrk. Vožnja do kraja G. Humac (400 m), od koder se mimo cerkve sv. Juraja in sv. Klementa povzpnemo na vrh »Klinje glava« (461 m). Spustv Pučišće, kraj ki je najbolj znan po klesarstvu. Ogled ene od tamkajšnjih klesarskih delavnic, nato vrnitev v hotel. Večerja in nočitev.

5. DAN: nedelja, 2. 5. 2021
Zajtrk. Vožnja do Supetra, vkrcanje na trajekt in plovba do Splita. Nadaljevanje poti proti domu. Predviden prihod v večernih urah.