Čas prehitro beži..bliža se konec starega leta….in prihaja novo leto…pred nami je čas praznikov…obdarovanj in veselja.Zato smo se člani mladinskega odseka STONOGA odločili,da za naše mlade planince organiziramo nočni pohod na FARBANCO z baklami.

Tako smo se 22.12.2012 ob 17.30 uri zbrali pri Motorčku.Vsi nestrpni in navdušeni smo se najprej »prešteli«(bilo nas je kar lepo število-17udeležencev in 7vodnikov,ter nekaj staršev),nato prižgali bakle in naglavne svetilke,ter počasi krenili po cesti na FARBANCO.Pohod je potekal brez posebnosti,otroci so uživali…in kmalu smo prispeli do koče.Tu sta nas dežurna-BRANE in ROZI,zelo lepo sprejela in napolnila naše že kar »fest«lačne želodčke.Palačinke in topel čaj…mhm,kako je pasalo…..ampak presenečenja so se kar vrstila…….prvo smo presenetili našo slavljenko NUŠO,ki bo praznovala 29.12 7.rojsni dan.Ob spremljavi harmonike in seveda UROŠEVE pomoči,so ji fantje zapeli pesmico,ji dali torto ter drobno darilce.In potem……..so nas čakali še mali paketki(piškotki),ki jih je za nas pripravil škratek NEJKO,ki smo ga spoznali na našem izletu v neznano,novembra v LOGARSKI DOLINI.Potem je počasi napočil čas odhoda….nazaj smo krenili po poti….In tako se je naš pohod bližal koncu.Poslovili smo se,si zaželeli lepe praznike in odšli v upanju,da se kmalu zopet vidimo.
Pohod je bil prvi in upam(ter si želim,da postane tradicionalni!),da torej ne zadnji!Zahvaljujem se vodnikom:JOCOTU,SANDIJU,MARJANU,BOJANU,MARCELU in PARTICIJI.Prav tako HVALA dežurnima na FARBANCI,BRANETU in ROZI,ki sta nas tako lepo postregla.HVALA tudi staršem,ki ste nam zaupali otroke.
V imenu MLADINSKEGA ODSEKA STONOGA vam želim lepe,mirne,srečne in ljubezni polne praznike!

In ne pozabite:ČUDEŽI OBSTAJAJO!
LE VERJETI JE TREBA VANJE.
NAJ BO NOVO LETO
POLNO ČUDEŽEV ZA VSE!