Sponzorji

Farbanca – dežurstva

Publikacije društva

Elektronska obvestila

Vreme

Iz stare galerije

Brač je srednje dalmatinski otok v Srednjem Jadranu. Leži med Splitsko obalo na severu in Hvarom na jugu. Na zahodu z otokom Šolta omejuje proti jugu usmerjena Splitska vrata. Najvišji vrh otoka je Vidova gora, ki je z višino 778 m obenem tudi najvišji vrh na jadranskih otokih.

1. DAN: torek, 28.09.2021 (1 ura hoje)
Odhod v zgodnjih jutranjih urah. Vožnja na Brač. Nastanitev. Po osvežitvi sprehod do rojstne hiše Vladimirja Nazorja, znanega hrvaškega pesnika, od koder po ogledu nadaljujemo še do cerkve Sv. Janeza Krstnika iz 16.st. Postanek, nato obisk mestne zadruge, kjer nam bodo predstavili proizvodnjo olivnega olja (možnost nakupa) ter pripravili manjšo degustacijo domačih izdelkov: olja, marmelade, likerja in peciva. Vrnitev v hotel, večerja in nočitev.

2. DAN: sreda, 29.09.2021 (4 ure hoje)
Po zajtrku vožnja do izhodišča (588m) in vzpon najprej na 707m. visok vrh V. Gažul, po krajšem postanku pa še na najvišji vrh otoka, Sv.Vid na Vidovi gori (780m). Spust v Bol, na plažo »Zlatni rat«, kjer končamo s pohodom. Osvežitev in vožnja do hotela. Večerja in nočitev.

3. DAN: četrtek, 30.9.2021 (3 ure hoje)
Zajtrk. Vožnja do predela Drage vode (339m), od koder se peš podamo mimo Pustinje Blaca do samostana Blaca iz 16.stol. Voden ogled. Po osvežitvi vzpon po » Farskem dolcu« do parkirišča na Obšiju (500m), kjer nas bo čakal avtobus . Vrnitev v hotel, večerja in nočitev.

4. DAN: petek, 01.10.2021 (3 ure hoje)
Po zajtrku se iz hotela peš podamo najprej na 337m visoko »Velo brdo« nad Postiro, kjer pri kapelci Sv. Mihovila naredimo krajši postanek za osvežitev, nato pa pot nadaljujemo mimo naselja Dol do najstarejšega naselja na otoku – Škrip. Sledi voden ogled »Muzeja Brača«. Vrnitev v hotel. Večerja in nočitev.

5. DAN: sobota, 02.10.2021 (3-4 ure hoje)
Zajtrk. Vožnja do kraja G. Humac (400m), od koder se mimo cerkve Sv. Juraja in Sv. Klementa povzpnemo na vrh »Klinje glava« (461m). Spust v Pučišće, kraj ki je najbolj znan po klesarstvu. Ogled ene od tamkajšnjih klesarskih delavnic, nato vrnitev v hotel. Večerja in nočitev.

6. DAN: nedelja 3.10.2021 (2 uri hoje)
Po zajtrku vožnja do Selc. Do Cerkve Kristusa Kralja, ki v notranjosti hrani kip Srca Jezusovega, delo svetovno znanega kiparja Ivana Meštroviča, izdelan iz odlitkov granat iz II. sv. vojne. Po ogledu vzpon do cerkvice Sv. Nikola iz 11. stol. (162m), ki velja za eno najstarejših in najlepših cerkva na otoku. Ogled. Spust v naselje Sumartin. Nekaj prostega časa za kopanje in osvežitev, nato vrnitev v hotel. Večerja in nočitev.

7. DAN: ponedeljek, 04.10.2021
Zajtrk. Vožnja do Supetra, vkrcanje na trajekt in plovba do Splita. Nadaljevanje poti proti domu. Predviden prihod v večernih urah.

CENA: 440 € (pri udeležbi min. 35 oseb)
Cena vključuje:
- avtobusni prevoz,
- 6x polpenzion v 1/2 twc v hotelu****,
- vožnjo s trajektom na relaciji Split-Brač-Split,
- spremstvo planinskega vodnika,
- stroške priprave in organizacije potovanja.

Doplačila na kraju samem:
- turistična pristojbina,
- vstopnine (po želji):

Prijave do 25. 7. 2021, oziroma do zasedenosti avtobusa.
Prijave in dodatne informacije na marjan.ostruh@siol.net ali 041 793 683.

Brez komentarjev.