Farbanca – dežurstva

Publikacije društva

Nazadnje nam je le uspelo obiskati ta prelep Dalmatinski otok. Kljub maloštevilni udeležbi naših članov je bil preostanek udeležencev iz vseh koncev Slovenije, kar je še dodatno popestrilo 6-dnevno bivanje na Braču.

Najprej smo osvojili najvišji vrh Sv. Vid na Vidovi gori, visoki 780 m, in se iz najvišje točke Brača spustili v Bol na znamenito plažo »Zlatni rat«. Osvežili smo se v kristalno čistem morju na eni najlepših plaž na Jadranu.

Po osvojiti najvišjega vrha otoka, smo v preostalih dneh bivanja na Braču dnevno opravljali ture do različnih znamenitosti Brača. Ogledali smo si znameniti samostan Blaca iz 16. stoletja, ki se skriva med stenami Pustinje Blaca, nato Pušišče, ki je znano po kamnoseštvu.

Delno smo prehodili vzhodni in zahodni del Brača med prelepimi oljčnimi nasadi, ki pokrivajo precejšni del otoka. Ob koncu vsake ture je sledila osvežitev v morju na prelepih plažah, ki so bile v tem času skoraj prazne. Ob večerih pa smo na terasah hotelov in gostišč uživali v tišini in zvokih morja, kar je v času glavne turistične sezone verjetno nemogoče.