Sponzorji

Farbanca – dežurstva

Publikacije društva

1. planinski vikend planinskega krožka OŠ Nazarje je bil februarja 2003. Takrat smo jo, prav tako kot letos 1. marca, mahnili na Frbanco peš, saj je bila pot snežena in ledena.

Vseh deset let smo člani planinskega krožka radi prihajali v toplo zavetje doma na Farbanci, kjer sta nas Dušan in Stanka prijazno sprejela. Vsa leta sta nas spremljali mentorici Vanja in Martina. Na pomoč pa so radi priskočili še Zalka, Jure in številni vodniki: Martin, Bojan, Sandi, Marjan, Tadej, Sandi, Verica, Franci, Patricija, Marcel, Berny in še kdo. Vsem se za vsa lepa doživetja najlepše zahvaljujemo.

In letos. Snega kolikor hočeš, zato smo uživali v zimskih vragolijah. Na Farbanci pa se nismo samo zabavali. Spoznavali smo osnove orientacije, gorsko naravo, planinsko opremo in planinske vozle. S pomočjo lavinske žolne, sonde in lopate smo reševali izpod snega, ne ponesrečenca ampak Marjanovo opremo.

Kot vsako leto, je bilo tudi letos na Farbanci nadvse zabavno, zato še pridemo. Kako smo uživali, si oglejte v galeriji fotografij.

Za planinski krožek Martina Zakrajšek