Plan izletov 2019

- Tičarca – Zelnarca
- Levstikov pohod – od Litije do Čateža
- Kašna planina

V mesecu marcu je nam vreme zagodlo in preprečilo, da bi izvedli izlet na Gradiško turo. Vztrajali smo pri izvedbi izleta in tako se je nas 33 pohodnikov zbralo v soboto zjutraj pred planinsko sobo. Z avtobusom smo se odpeljali do vasi Gradišče pri Vipavi, kjer smo pričeli našo pot preko Gradiške ture proti Abramu.

Pod steno Gradiške ture smo se razdelili v dve skupini. Bolj izkušeni so se podali po malo bolj adrenalinski plezalni Furlanovi poti, druga skupina pa se je povzpela po lažji poti. S prvo skupino smo se srečali na vrhu grebena, kjer se je odprl čudovit razgled na vipavsko dolino. Skupaj smo nadaljevali do vrha Gradiške ture in naprej do zavetišča pri Abramu. Tu smo naredili malo daljši počitek, se podkrepili z dobrotami v zavetišču in si ogledali velikega medveda, ki je ograjen v kletki.

Sestopali smo preko lepe razgledne točke Konj, kjer je imel Marijan »Pet minut za varstvo gorske narave«. Turo smo zaključili v prijetni vipavski vasici Podnanos.