Vreme

Iz stare galerije

Elektronska obvestila

Plan izletov 2019

  JANUAR
- Pohod na Tolsti vrh
- Družinsko smučanje
  FEBRUAR
- Murovica – Cicelj
  MAREC
- Globočak – Čičer
  APRIL
- Hahlići
  MAJ
- Goli vrh
  JUNIJ
- Srednji vrh-Trupejevo podne-Vošca
- Tujina – Bosna
  JULIJ
- Visoki Kanin
  AVGUST
- Razor (2 dni)
  SEPTEMBER
- Tičarca – Zelnarca
  OKTOBER
- Izlet v neznano
- Robijev pohod
  NOVEMBER
- Levstikov pohod – od Litije do Čateža
  DECEMBER
- Kašna planina

Bilten društva

V soboto, 18. maja 2013, smo izvedli tradicionalni pohod na Goli vrh. Iz Lipe (722 m) se nas je odpravilo po gozdni cesti 16 udeležencev. Na Slopeh se nam je pridružilo še 40 pohodnikov, od tega 16 otrok osnovne šole Nazarje s svojo učiteljico Martino. Kasneje, na vrhu, so se nam pridružili še trije pohodniki, kar pomeni, da se je letos udeležilo pohoda 59 pohodnikov.


Skupaj smo krenili po markirani poti, s krajšimi postanki za počitek, do Golega vrha. Tu smo, predvsem zaradi močnega vetra, naredili le postanek za slikanje in žigosanje svojih knjižic, nato pa odšli do bivaka, kjer smo naredili krajši postanek za malico. Ker nas je tudi tu veter dodobra napihal, smo kar najhitreje odšli po bližnjici skozi gozd in vlakah na Slopi.

Na krajšem postanku pri spustu nam je načelnik Odseka za varstvo gorske narave pri PD Nazarje Denša Marijan v njegovih t.i. 5 minutah o varstvu gorske narave predstavil delo odseka, nekaj o varovanju narave ter o flori območja pohoda. Po spustu do vikenda na Slopeh nas je po krajšem počitku čakala zaslužena topla malica. Vreme nam je, razen precej močnega vetra, dobro služilo.

Pohod je potekal nemoteno, v sproščujočem vzdušju. Skupne hoje smo imeli 3,5 ure.

Brez komentarjev.