Vreme

Iz stare galerije

Elektronska obvestila

Plan izletov 2018

  JANUAR
- TOLSTI VRH
- SMUČANJE
  FEBRUAR
- ŽAVCARJEV VRH
  MAREC
- BEVKOV VRH
  APRIL
- MIRNA GORA
- SARDINIJA - ITALIJA
  MAJ
- GOLI VRH
  JUNIJ
- DRUŽINSKI IZLET
   ZA VSE GENERACIJE
- DRAŠKI VRH
  JULIJ
- TURSKA GORA
  AVGUST
- MANGART
  SEPTEMBER
- SMREKOVEC-RADUHA
   (2 dni)
  OKTOBER
- IZLET V NEZNANO
- ROBIJEV POHOD
  NOVEMBER
- KRAŠKI ROB-SOČERGA
  DECEMBER
- OSTROVRHARJEVA POT

Bilten društva

Tudi to leto smo se nazarski planinci podali na potovanje po Balkanu. V enajstih dneh smo spoznali Romunijo in njene najlepše kotičke. V državi, ki meri skoraj 12 krat več kot Slovenija, najdemo prečudovite vrhove, ki so del Karpatov ali pa Transilvanije.


V teh dneh smo osvojili, kar pet vrhov, med njimi smo poskušali osvojiti tudi najvišji vrh, to je Moldoveanu (2554 m). Vendar smo se morali tik pod vrhom obrniti, zaradi prezahtevnega brezpotja, kajti normalni pristop je onemogočil sneg, ki še ni popolnoma skopnel.

Gorskih svet Karpatov tvorijo ogromni gozdovi s številnimi živalskimi vrstami. Nad gozdno mejo pa so neizmerni gorski travniki s prečudovitim cvetjem. Ena najbolj kultnih oseb te dežele pa je zlovešči grof Drakula o katerem krožijo številne zgodbe. Zato smo se podali po sledeh vampirja. Ogledali smo si njegovo rojstno mesto Sighisoare in grad Bran, kjer je bil nekaj časa zaprt. V tem gradu so se nam prav zagotovo naježili pogledi ob mučilne naprave.

Romunija pa se tudi oponaša z drugo največjo stavbo na svetu, to je romunski parlament v prestolnici Bukarešti in z čudovitimi dvorci, kot je dvorec Peleš. Tu najdemo tudi ogromne rudnike soli, ki še danes služijo svojem namenu.

Romunija je vsekakor dežela, ki je vredna ogleda. Dežela, ki ponuja neokrnjeno gorsko naravo in dežela prijaznih ljudi.

Planinsko društvo Nazarje in vsi udeleženci potovanja se zahvaljujemo za donatorsko pomoč sledečim sponzorjem:
SCR , Lima, KS Nazarje – Kokarje – Šmartno ob Dreti, Pečnik Implantati,TA Balkanika, ZKZ, Ljubljanske mlekarne, Input, PDF, Davidov hram, Žagarstvo Andrejevec, Rafko Kerznar, West Blue, Cinkarna Celje, Avtoprevozništvo Koren Pavel

Brez komentarjev.