Na Farbanci je že drugo leto od 19. do 23. avgusta potekal tabor mladih planincev, ki se ga je udeležilo 20 otrok, starih med 6 in 9 let. V ponedeljek popoldne smo se zbrali na sončni Farbanci in pričeli s petdnevno planinsko dogodivščino.

Po prvem spoznavnem dnevu je sledil drugi dan, ki je bil popolnoma planinsko obarvan. Zjutraj smo si pripravili nahrbtnike, si jih oprtali na rame in se odpravili na lov za skritim zakladom. Pot nas je na koncu pripeljala do Črete, kjer smo tudi v planinski koči imeli slastno kosilo. S polnimi želodčki smo se odpravili v rahlem dežju nazaj proti Farbanci. Kljub temu da so nekateri bili utrujeni so našli čas še za gradnjo bunkerjev v gozdu. Sledilo je predavanje in degustacija zdrave prehrane, ki nam jo je predstavila Tina Golob. Po predavanju so sledili preveč okusni topli sendviči, pravljica za lahko noč in spanje.

Tretji dan smo se prebudili v sončno jutro. Pred zajtrkom smo na hitro opravili zanimivo jutranjo telovadbo, obarvano z igro ˝Farbanca˝ (črni mož). Po zajtrku pa so nas obiskali pripadniki VZE – SLOVENSKE VOJSKE. Pripeljali so z valogom (zdravniško vozilo slovenske vojske). Naj prej je sledila kratka predstavitev in ogled le tega, nato pa še maskiranje z vojaškimi barvami. Sledilo kosilo in po kosilu vodno presenečenje. Najprej igranje z vodnimi baloni, nato pa še obisk gasilcev, ki so nas vse lepo umili z gasilno cevjo polno z vodo. Vsi umiti smo se odpravili na slastne palačinke. Polni nove energije pa smo se odpravili na kratek nočni pohod.

Predzadnje jutru in vsi še polni energije smo se odpravili na pohod proti Golim vrtačam. Vsi lačni smo se do kosila vrnili nazaj na Farbanco. Po opravljenem kosilu je sledilo sladko presenečenje – sladoled. Nato so sledile delavnice, Planinski krst in seveda praznovanje rojstnih dnevov s torto in šampanjcem (seveda otroškim). Sledila je večerja – pica in taborni ogenj, ob katerem smo še doživeli eno presenečenje, tokrat je bilo glasbeno. Sledila je še zadnja noč tabora.

Naslednji dan pa nam je še ostalo naše “najljubše” opravilo pospravljanje in najbolj žalostni del tabora – slovo. Tako, naš drugi tabor mladih planincev se je zaključil. Vsi veseli in zadovoljni smo se vrnili nazaj v dolino, v pričakovanju naslednjega tabora.

Izvedbo programa je omogočilo sofinanciranje Fundacije za šport