Vreme

Iz stare galerije

Elektronska obvestila

Plan izletov 2020

  Januar
- Pohod na Tolsti vrh
- Družinsko smučanje
  Febuar
- Dobrča
  Marec
- Hleviška planina
  April
- Debela peč
- Otok Brač
  Maj
- Veliki Vrh-Mali Turn
- Srečanje planincev SMDO
  Junij
- Izlet za vse generacije
- Jerebica
  Julij
- Špik
  Avgust
- Visoki Kanin
  September
- Triglav (2 dni)
  Oktober
- Izlet v neznano
  November
- Ovčja gora
  December
- Martinova pot (Šmartno ob Paki)

Publikacije društva

PD Nazarje, odsek za varstvo gorske narave, razpisuje FOTO NATEČAJ na temo GORE IN VODA 2013.
Natečaj organiziramo v okviru praznovanja 120 letnice ustanovitve PZS in Mednarodnega leta sodelovanja na področju voda. Cilj natečaja je priprava razstave ob Svetovnem dnevu gora (11. december) in s tem seznanitev članov PD Nazarje in širše javnosti s problematiko varstva gorske narave in zlasti varstva vode v gorskem svetu.


Pogoji sodelovanja:

1. Vsebina fotografij naj obravnava vlogo in pomen vode za naravo in ljudi v gorskem svetu. Zaželen je poudarek na varstvu voda in sonaravni rabi vode v Sloveniji.

2. Sodelujejo lahko vsi člani PD Nazarje s plačano članarino za leto 2013.

3. Vsak udeleženec lahko sodeluje z največ petimi barvnimi ali ČB digitalnimi fotografijami, posnetimi v gorskem svetu (Slovenije) v letu 2013.

4. Vsaka fotografija naj bo poimenovana.

5. Poslane fotografije morajo biti v celoti avtorsko delo sodelujočega, za kar ta tudi prevzema vso odgovornost.

6. Fotografije morajo biti v JPEG oz. JPG formatu, v standardni barvni paleti RGB. Izvorna velikost fotografij mora biti najmanj 1600 slikovnih pik X 1200 slikovnih pik (1,92 Mp).

7. Avtor se na razpis prijavi s poslanimi fotografijami. Ob tem sporoči tudi svoje podatke: Ime in priimek, naslov, ter kontakt (telefonska številka, e-naslov).

8. S poslanimi fotografijami in podatki avtor sprejema pogoje sodelovanja na razpisu.

9. Fotografije bomo sprejemali v obdobju od 16. novembra do vključno 25. novembra 2013. Fotografije, prejete izven tega obdobja, bodo zavrnjene.

10. Avtor naj pošlje fotografije in podatke na spletni naslov pd.nazarje@gmail.com. Naslov sporočila naj bo »FOTO NATEČAJ_Ime_Priimek avtorja«.

11. Sprejete fotografije bo v obdobju od 28. do 30. novembra 2013 ocenila strokovna žirija v sestavi: Uroš KOTNIK, predsednik, Marija LEBAR in Igor SOLAR, ki bo najboljše fotografije izbrala za razstavo.

12. Pri izboru bo žirija upoštevala: skladnost s tematiko natečaja, sporočilnost, estetsko vrednost, izvirnost in tehnično dovršenost fotografij. Žirija bo upoštevala, da so avtorji fotografski ljubitelji (amaterji) in ne profesionalni fotografi.

13. Fotografije ne smejo biti digitalno manipulirane (montaže iz drugih fotografij ipd.). Dovoljeni so minimalni popravki (svetlenje, kontrast, barvna in tonska korekcija, ipd.), ki ne smejo spreminjati vsebine fotografije.

14. Izidi žirije so nepreklicni in bodo objavljeni skupaj z vsemi izbranimi fotografijami na spletni strani PD Nazarje. Avtorjem najboljših del bodo ob odprtju razstave podeljena zlata, srebrna in bronasta, lahko pa tudi posebna priznanja.

15. Dodatne informacije: Marijan DENŠA, GSM: 041 657 634.

16. Pogoji razpisa so objavljeni na oglasnih tablah PD Nazarje in na spletni strani http://www.pdrustvo-nazarje.si.

Načelnik Odseka za varstvo gorske narave
Marijan Denša

Predsednik PD Nazarje
Marjan Ostruh

Brez komentarjev.