Plan izletov 2019

- Tičarca – Zelnarca
- Levstikov pohod – od Litije do Čateža
- Kašna planina

V soboto, 19.10. 2013, je bilo srečanje udeležencev, ki so v letošnjem letu potovali skupaj z TA Balkanika. Tokrat smo pobliže spoznavali Goričko, ki je bilo leta 2003 razglašeno za krajinski park, največji v Sloveniji, ki skupaj z narodnim parkom Őrség na Madžarskem in naravnim parkom Raab na Avstrijskem Gradiščanskem tvori prvi trideželni park v Evropi.

Pohod se je pričel na Tromejniku, kjer nas je pričakala zaslužena malica, saj nas je vožnja do tukaj zelo utrudila, za kar so poskrbeli Dars z popolno zaporo avtoceste med Celjem in Slovensko Bistrico.

Po nekdanji mejni črti smo se skozi jesensko obarvane gozdove odpravili proti Sotinskemu bregu 418 m ali “Kugli” najvišjemu vrhu Prekmurja. Razgledni stolp omogoča širne poglede. Po kratkem oddihu in osvežitvi je sledil spust v dolino in ponoven vzpon na drugi vrh Rdeči breg. Med potjo se je našel še kakšen kostanj, ki ga je pustila predhodnica.

Sledil je še zadnji spust v Sotino, kjer nas je čakal avtobus za Mursko Soboto. V hotelu Diana je sledil družabni večer s predstavitvijo programov za prihodnje leto.