Vreme

Iz stare galerije

Elektronska obvestila

Plan izletov 2018

  JANUAR
- TOLSTI VRH
- SMUČANJE
  FEBRUAR
- ŽAVCARJEV VRH
  MAREC
- BEVKOV VRH
  APRIL
- MIRNA GORA
- SARDINIJA - ITALIJA
  MAJ
- GOLI VRH
  JUNIJ
- DRUŽINSKI IZLET
   ZA VSE GENERACIJE
- DRAŠKI VRH
  JULIJ
- TURSKA GORA
  AVGUST
- MANGART
  SEPTEMBER
- SMREKOVEC-RADUHA
   (2 dni)
  OKTOBER
- IZLET V NEZNANO
- ROBIJEV POHOD
  NOVEMBER
- KRAŠKI ROB-SOČERGA
  DECEMBER
- OSTROVRHARJEVA POT

Bilten društva

V soboto, 19.10. 2013, je bilo srečanje udeležencev, ki so v letošnjem letu potovali skupaj z TA Balkanika. Tokrat smo pobliže spoznavali Goričko, ki je bilo leta 2003 razglašeno za krajinski park, največji v Sloveniji, ki skupaj z narodnim parkom Őrség na Madžarskem in naravnim parkom Raab na Avstrijskem Gradiščanskem tvori prvi trideželni park v Evropi.


Pohod se je pričel na Tromejniku, kjer nas je pričakala zaslužena malica, saj nas je vožnja do tukaj zelo utrudila, za kar so poskrbeli Dars z popolno zaporo avtoceste med Celjem in Slovensko Bistrico.

Po nekdanji mejni črti smo se skozi jesensko obarvane gozdove odpravili proti Sotinskemu bregu 418 m ali “Kugli” najvišjemu vrhu Prekmurja. Razgledni stolp omogoča širne poglede. Po kratkem oddihu in osvežitvi je sledil spust v dolino in ponoven vzpon na drugi vrh Rdeči breg. Med potjo se je našel še kakšen kostanj, ki ga je pustila predhodnica.

Sledil je še zadnji spust v Sotino, kjer nas je čakal avtobus za Mursko Soboto. V hotelu Diana je sledil družabni večer s predstavitvijo programov za prihodnje leto.

Brez komentarjev.