Vreme

Iz stare galerije

Elektronska obvestila

Plan izletov 2019

  JANUAR
- Pohod na Tolsti vrh
- Družinsko smučanje
  FEBRUAR
- Murovica – Cicelj
  MAREC
- Globočak – Čičer
  APRIL
- Hahlići
  MAJ
- Goli vrh
  JUNIJ
- Srednji vrh-Trupejevo podne-Vošca
- Tujina – Bosna
  JULIJ
- Visoki Kanin
  AVGUST
- Razor (2 dni)
  SEPTEMBER
- Tičarca – Zelnarca
  OKTOBER
- Izlet v neznano
- Robijev pohod
  NOVEMBER
- Levstikov pohod – od Litije do Čateža
  DECEMBER
- Kašna planina

Bilten društva

V soboto, 19.10. 2013, je bilo srečanje udeležencev, ki so v letošnjem letu potovali skupaj z TA Balkanika. Tokrat smo pobliže spoznavali Goričko, ki je bilo leta 2003 razglašeno za krajinski park, največji v Sloveniji, ki skupaj z narodnim parkom Őrség na Madžarskem in naravnim parkom Raab na Avstrijskem Gradiščanskem tvori prvi trideželni park v Evropi.


Pohod se je pričel na Tromejniku, kjer nas je pričakala zaslužena malica, saj nas je vožnja do tukaj zelo utrudila, za kar so poskrbeli Dars z popolno zaporo avtoceste med Celjem in Slovensko Bistrico.

Po nekdanji mejni črti smo se skozi jesensko obarvane gozdove odpravili proti Sotinskemu bregu 418 m ali “Kugli” najvišjemu vrhu Prekmurja. Razgledni stolp omogoča širne poglede. Po kratkem oddihu in osvežitvi je sledil spust v dolino in ponoven vzpon na drugi vrh Rdeči breg. Med potjo se je našel še kakšen kostanj, ki ga je pustila predhodnica.

Sledil je še zadnji spust v Sotino, kjer nas je čakal avtobus za Mursko Soboto. V hotelu Diana je sledil družabni večer s predstavitvijo programov za prihodnje leto.

Brez komentarjev.