še zadnje lovljenje sonca

Bansko, nekoč malo slikovito mestece v vznožju planine Pirin, danes velik turistični center in eno od najbolj mondenih smučišč v tem delu Evrope. Romantično in idilično, s starim mestnim jedrom, ki je ohranilo videz starih bolgarskih vasic in je pod zaščito UNESCA ter številnimi vrhunskimi hoteli, Bansko predstavlja vrhunski spoj tradicionalnega in sodobnega.

Z več kot 70 km različno zahtevnih smučarskih prog, ki so razdeljene na dva dela: Čalin Valog (1100-1600 m) in Šiligarnika (1700-2606 m) ter sodobno infrastrukturo Bansko, ki je že nekaj let organizator FIS tekem, nudi obilo smučarskih užitkov tako začetnikom, kot tudi bolj izkušenim smučarjem.

Najbolj znana in atraktivna je zagotovo »steza Tomba«, imenovana po legendarnem italijanskem smučarskem asu Albertu Tombi, ki je skupaj z Marcom Giraldellijem največji promotor Banskega.

Tistim, ki smučanje jemljejo le kot del kompletnega zimskega oddiha, Bansko ponuja še številne druge možnosti za preživljanje prostega časa, kot so paragliding smučanje, vožnja motornih sani in pod., zaradi številnih termalnih izvirov pa velja za znano SPA destinacijo, saj veliko hotelov ima bazene, sodobne fitnes in SPA centre, ki nudijo različne wellness tretmaje.

Ljubiteljem kulture in zgodovine so na voljo muzeji in številne kulturno zgodovinske znamenitosti v starem mestnem jedru, avtentične bolgarske gostilnice in »mehane«, ki nudijo vrhunske gastronomske specialitete ter številni bari in nočni klubi, odprti do zgodnjih jutranjih ur pa zadovoljijo tudi najbolj zahtevne.

V poletnem času lepote nacionalnega parka »Pirin« in številne urejene planinske poti predstavljajo pravi »raj« za ljubitelje narave, gostom pa so na voljo tudi teniški in drugi športni tereni, sodoben kompleks za golf in dr.

To šarmantno mestece v zadnjih letih privlači turiste iz celega sveta, tako tiste, željne smučarskih užitkov, kot tudi tiste, ki iščejo številne druge možnosti za preživljanje prostega časa, zaradi katerih je Bansko vse bolj priljubljeno.

SOBOTA, 15.2.2014 – SOBOTA, 22.2.2014

CENA: 230 € (pri udeležbi minimalno 35 potnikov)

CENA VKLJUČUJE:
- prevoz s turističnim avtobusom,
– 7x polpenzion v hotelu**** nacionalne kategorije, (vsi obroki samopostrežni)
- uporabo hotelskega bazena,
- stroške priprave, organizacije in vodenja.

Doplačila po želji na licu mesta
- smučarska karta 6 dni – 153 €/odrasli, 95 €/otroci (do 12 let)

Informacije:
TA Balkanika – 040 565 593, balkanika@t-2.net
PD Nazarje – 031 674 441 (Sandi)