Vreme

Iz stare galerije

Elektronska obvestila

Plan izletov 2018

  JANUAR
- TOLSTI VRH
- SMUČANJE
  FEBRUAR
- ŽAVCARJEV VRH
  MAREC
- BEVKOV VRH
  APRIL
- MIRNA GORA
- SARDINIJA - ITALIJA
  MAJ
- GOLI VRH
  JUNIJ
- DRUŽINSKI IZLET
   ZA VSE GENERACIJE
- DRAŠKI VRH
  JULIJ
- TURSKA GORA
  AVGUST
- MANGART
  SEPTEMBER
- SMREKOVEC-RADUHA
   (2 dni)
  OKTOBER
- IZLET V NEZNANO
- ROBIJEV POHOD
  NOVEMBER
- KRAŠKI ROB-SOČERGA
  DECEMBER
- OSTROVRHARJEVA POT

Bilten društva

Prlekija je pokrajina, ki leži v severovzhodni Sloveniji, med rekama Dravo in Muro. Je pokrajina polna prelepih nasprotij in gostoljubna mati prebivalcev, znanih po prleški govorici in navezanosti na domačijo.


Je predel Slovenije – Štajerske, med gričevnatim svetom Slovenskih Goric in pomurske ravnice. Ljutomer, osrčje in metropola Prlekije, ter Jeruzalem, ki slovi po skrivnosti odličnih vin, dajeta tej pokrajini posebno vrednoto.

Naša pot proti Jeruzalemu se je pričela v Slamnjaku, v manjšemu kraju v bližini Ljutomera. Komaj smo se dodobra ogreli, že smo prispeli do Gresovščaka, kjer stoji najstarejši podeželski vrtec v Sloveniji. Družina Čeh nas je pogostila z domačimi prigrizki in napitki, tako da smo bili pripravljeni za preostanek poti do Jeruzalema.

Po kratkem ogledu Jeruzalema nas je pot vodila proti Železnimi Dveri, do domačije Belec, kjer je sedež Prleške republike. Veliko zanimivega je bilo slišano o tej skriti republiki. Ker ne dobiš državljanstva kar tako, smo morali nadaljevati pot proti turistični kmetiji Frank- Ozmec, kjer nas je čakala krepka malica z domačimi dobrotami.

Za popotnico še nakup domačih dobrot in povratek v domače kraje.

Brez komentarjev.