Plan izletov 2019

- Tičarca – Zelnarca
- Levstikov pohod – od Litije do Čateža
- Kašna planina

Pred prostori planinskega društva se nas je zbralo 9 udeležencev pohoda iz Grohota po zelo zahtevni poti na vrh Raduhe. Do kmetije Bukovnik smo se pripeljali z lastnimi prevozi in pot pričeli (»v spremstvu«) proti koči na Grahatu.

Zaradi slabe napovedi v popoldanskem času in glede na to da smo vsi vešči planinci smo se dogovorili, da jo mahnemo v enem koraku do vrha. Pot, ki nas je vodila proti Raduhi poteka delno po poti, ki vodi proti Durcam in ravno tam smo krenili desno na zelo zahtevno pot. Pot, ki poteka v gozdu nas kmalu pripelje pod ostenje, kjer smo si nadeli čelade in popili energijske napitke. Od tu naprej gre resneje. Oko mora opazovati oprimke in stopinje za varno vzpenjanje. V veliko pomoč nam je bila tudi žična ograja.Kmalu smo prispeli na preval, kjer smo čelade zamenjali za kape. Čakal nas je še samo krajši vzpon in bili smo na vrhu.

Vračali smo se preko Male Raduhe do Durc in spust proti koči na Grohatu po novo zgrajeni poti. Med spustom smo občudovali plezalce in tudi prisluhnili Marjanu iz časov ko je plezal. Po varnem sestopu smo zaključili turo in si dali obljubo, da se ponovno vidimo na naslednjem izletu.