Vabljeni na predavanje Prelestni Kašmir in skrivnostni Ladak, ki bo v sredo, 8. januarja, ob 19. uri v gostišču grada Vrbovec v Nazarjah. Predavatelj Drago Kladnik nas bo odpeljal na skrajni sever Indije, v pretežno muslimanski Kašmir in budistični Ladak, ki je eden od najbolj odmaknjenih predelov Indije.

V samostanu Hemis je bil ravno v času njegovega obiska eden največjih budističnih festivalov. Ob tem so razvili orjaško zastavo tanko, kar storijo le na vsakih dvanajst let.
Predstavil bo tudi 18-dnevni treking po prostranstvih Zanskarskega gorovja. Spoznali boste nepopisno privlačno gorsko pokrajino in njene čudovite prebivalce, vajene trdega gorjanskega življenja.

Drago Kladnik je doktor geografskih znanosti, zaposlen kot znanstveni svetnik na Geografskemu inštitutu Antona Melika Znanstvenoraziskovalnega centra Slovenske akademije znanosti in umetnosti.

Ukvarja se zlasti z zemljepisnimi imeni in izrazi, regionalno geografijo, aplikativno geografijo in agrarno geografijo. Je tudi navdušen popotnik, planinec, gobar, polhar in fotograf.