Vreme

Iz stare galerije

Elektronska obvestila

Plan izletov 2019

  JANUAR
- Pohod na Tolsti vrh
- Družinsko smučanje
  FEBRUAR
- Murovica – Cicelj
  MAREC
- Globočak – Čičer
  APRIL
- Hahlići
  MAJ
- Goli vrh
  JUNIJ
- Srednji vrh-Trupejevo podne-Vošca
- Tujina – Bosna
  JULIJ
- Visoki Kanin
  AVGUST
- Razor (2 dni)
  SEPTEMBER
- Tičarca – Zelnarca
  OKTOBER
- Izlet v neznano
- Robijev pohod
  NOVEMBER
- Levstikov pohod – od Litije do Čateža
  DECEMBER
- Kašna planina

Bilten društva

Vabljeni na predavanje Prelestni Kašmir in skrivnostni Ladak, ki bo v sredo, 8. januarja, ob 19. uri v gostišču grada Vrbovec v Nazarjah. Predavatelj Drago Kladnik nas bo odpeljal na skrajni sever Indije, v pretežno muslimanski Kašmir in budistični Ladak, ki je eden od najbolj odmaknjenih predelov Indije.


V samostanu Hemis je bil ravno v času njegovega obiska eden največjih budističnih festivalov. Ob tem so razvili orjaško zastavo tanko, kar storijo le na vsakih dvanajst let.
Predstavil bo tudi 18-dnevni treking po prostranstvih Zanskarskega gorovja. Spoznali boste nepopisno privlačno gorsko pokrajino in njene čudovite prebivalce, vajene trdega gorjanskega življenja.

Drago Kladnik je doktor geografskih znanosti, zaposlen kot znanstveni svetnik na Geografskemu inštitutu Antona Melika Znanstvenoraziskovalnega centra Slovenske akademije znanosti in umetnosti.

Ukvarja se zlasti z zemljepisnimi imeni in izrazi, regionalno geografijo, aplikativno geografijo in agrarno geografijo. Je tudi navdušen popotnik, planinec, gobar, polhar in fotograf.

Brez komentarjev.