Vreme

Iz stare galerije

Elektronska obvestila

Plan izletov 2019

  JANUAR
- Pohod na Tolsti vrh
- Družinsko smučanje
  FEBRUAR
- Murovica – Cicelj
  MAREC
- Globočak – Čičer
  APRIL
- Hahlići
  MAJ
- Goli vrh
  JUNIJ
- Srednji vrh-Trupejevo podne-Vošca
- Tujina – Bosna
  JULIJ
- Visoki Kanin
  AVGUST
- Razor (2 dni)
  SEPTEMBER
- Tičarca – Zelnarca
  OKTOBER
- Izlet v neznano
- Robijev pohod
  NOVEMBER
- Levstikov pohod – od Litije do Čateža
  DECEMBER
- Kašna planina

Bilten društva

V soboto, osmega marca, smo se odpravili na potepanje po primorski. Naš cilj je bila slikovita dolina Glinščice, ki se nahaja v bližini Trsta blizu slovensko – italijanske meje.


V dolini je več naravnih in kulturnih znamenitosti in kar nekaj teh smo si ogledali. Našo turo smo pričeli pri gradu Socerb in se po robu Kraškega roba podali proti dolini Glinščice. Steza po kateri smo hodili se je vila med borovci in nam vseskozi nudila prečudovite poglede na Tržaški zaliv. Pot nas je vodila preko najvišje točke Mali Kras potem pa se je počasi začela spuščati proti dolini Glinščice mimo spomenika E. Comiciju, ki stoji na vrhu Jugove stene.

Spustili smo se do cerkvice sv. Marije na Pečeh in nadaljevali po dolini mimo slapu Supet (40 m) do obmejne vasice Botač. Iz vasice Botač smo po dolini Glinščice sestopili do planinske koče Mario Premuda do Boljunca. Spotoma smo še opazovali športne plezalce in ostanke rimskega vodovoda.

Pri povratku domov smo se še ustavili v mali vasici Kastelec, kjer smo se pri domačiji odprtih vrat »Vlado« okrepčali z zasluženo malico.

Brez komentarjev.