Vreme

Iz stare galerije

Elektronska obvestila

Plan izletov 2019

  JANUAR
- Pohod na Tolsti vrh
- Družinsko smučanje
  FEBRUAR
- Murovica – Cicelj
  MAREC
- Globočak – Čičer
  APRIL
- Hahlići
  MAJ
- Goli vrh
  JUNIJ
- Srednji vrh-Trupejevo podne-Vošca
- Tujina – Bosna
  JULIJ
- Visoki Kanin
  AVGUST
- Razor (2 dni)
  SEPTEMBER
- Tičarca – Zelnarca
  OKTOBER
- Izlet v neznano
- Robijev pohod
  NOVEMBER
- Levstikov pohod – od Litije do Čateža
  DECEMBER
- Kašna planina

Bilten društva

V soboto, 3. maja, je naše društvo pripravilo že četrti hitrostni vzpon Farbanco. Tudi letos so se opogumili in se napornega vzpona lotili tako člani našega društva kot tudi tekači iz drugih krajev naše doline.


Tokrat smo pripravili novost in sicer smo k vzponu povabili tudi kolesarje, saj je Farbanca priljubljena točka tudi za ljubitelje kolesarjenja. Vzpon na Farbanco je zaradi posledic žleda na planinski poti potekal po gozdni cesti, zato je bila trasa nekoliko daljša. Na štartni ravnini v Potoku se je zbralo nekaj preko 20 tekmovalcev vseh generacij.

V enotni kategoriji so se najprej pomerili kolesarji, katerih je bilo letos le za vzorec, ampak njihov vzgled bo zagotovo v naslednjem letu privabil še več kolesarskih navdušencev. Med kolesarji je prvi prispel na cilj Tomaž Rozoničnik, takoj za njim je Farbanco dosegel Toni Planovšek, kot tretji si je aplavz prislužil Tim Filčič.

Pol ure za kolesarji so se na vzpon podali še tekači, ki so tekmovali v šestih starostnih kategorijah, ženske in moški ločeno. Letošnji absolutni zmagovalec med tekači je Milan Vivod, ki je ponovil svoj lanski uspeh in tudi po daljši trasi dosegel najboljši čas. Drugi najhitrejši tekač je bil Matej Špeh, tretji pa je v cilj pritekel Marko Gostečnik. Med ženskami je najhitrejši čas dosegla Neja Napotnik.

Tekmovalce so v cilju pričakovali navijači, ki so prav vse pričakali z navdušenim aplavzom. Najboljšim v vseh kategorijah so bile podeljene medalje, tekmovalcem v otroških kategorijah pa poleg medalj še sladko presenečenje.

Brez komentarjev.