V soboto, 26.4.2014 smo izvedli pohod na koroški vrh Košenjak. Pred planinsko sobo se nas je zbralo 27 planincev ter se z avtobusom zapeljali proti Koroški. V središču Dravograda smo zapustili udobje avtobusa in se podali proti Košenjaku.

Pri vzponu smo izbrali pot čez Goriški vrh. Po pol ure hoje nas je začel močiti tudi dež in ni bilo druge kot obleči pelerine in podobne antidežne zadeve. Večino poti navzgor nas je močil dež. Prav zaradi slabega vremena smo se na razcepu vrh Košenjaka in pot proti planinskem domu razdelili na dve skupini. Eni na vrh, drugi proti planinskemu domu na toplo in suho.

V planinskem domu smo se okrepčali in počili in potem družno spustili v dolino. Za spust smo izbrali drugo pot, to je pot čez Ojstrico. Za razliko od vzpona, smo na poti navzdol imeli lepo, sicer večinoma oblačno vreme.

Pohod je potekal v sproščenem vzdušju, razen dežja in posledično megle ter slabega razgleda ni bilo posebnosti. Vsi smo varno in brez poškodb prispeli nazaj v dolino.

Za hojo smo potrebovali 5,5 ure, skupni čas ture je bil 7 ur. V Nazarje smo se vrnili ob 17.30 uri.