Vreme

Iz stare galerije

Elektronska obvestila

Plan izletov 2018

  JANUAR
- TOLSTI VRH
- SMUČANJE
  FEBRUAR
- ŽAVCARJEV VRH
  MAREC
- BEVKOV VRH
  APRIL
- MIRNA GORA
- SARDINIJA - ITALIJA
  MAJ
- GOLI VRH
  JUNIJ
- DRUŽINSKI IZLET
   ZA VSE GENERACIJE
- DRAŠKI VRH
  JULIJ
- TURSKA GORA
  AVGUST
- MANGART
  SEPTEMBER
- SMREKOVEC-RADUHA
   (2 dni)
  OKTOBER
- IZLET V NEZNANO
- ROBIJEV POHOD
  NOVEMBER
- KRAŠKI ROB-SOČERGA
  DECEMBER
- OSTROVRHARJEVA POT

Bilten društva

V soboto, 17.9.2011, se je 12 udeležencev podalo na pohod na Macesnovec. Z avtobusom smo se pripeljali do Lengarjevega rovta. Nadaljevali smo po markirani poti, ki vodi do Staničeve koče. Pot je mestoma nekoliko izpostavljena, na najbolj izpostavljenih mestih zavarovana z nekaj klini in dvema jeklenicama. Ko smo prišli do studenčka, ki ga zagledamo na levi strani ob poti smo 50 m naprej z markirane poti krenili levo navzgor po neoznačeni poti, in sicer tik preden markirana pot zavije desno preko hudourniške grape.

Neoznačena, vendar dobro vidna steza se precej strmo vzpne proti velikemu melišču. Pot od tod dalje poteka večinoma zelo strmo po pobočju, v redkem gozdu macesnov in ruševja. Malo pod vrhom pot preide preko grebena na drugo stran (doslej smo bili na pobočju nad Kotom, od tam dalje pa na pobočju nad Krmo). Tik pod vrhom ruševje v celoti zamenja do tedaj prevladujoče macesne. Sam vrh je skalnat in poraščen s travo.

Z vrha se je odprl lep razgled po Julijskih Alpah. Na vrhu smo si privoščili okrepčilo in osvežitev. Sledil je povratek po isti poti nazaj v dolino Kot. V Nazarje smo se vrnili v popoldanskem času.

Brez komentarjev.