Plan izletov 2019

- Tičarca – Zelnarca
- Levstikov pohod – od Litije do Čateža
- Kašna planina

Planinsko društvo Nazarje vabi na dvodnevni pohod na Kokrsko in Jezersko Kočno (2.540 m), v soboto in nedeljo, 9. in 10. avgusta 2014. Zbrali se bomo pred trgovino Tuš v Nazarjah, 9. avgusta 2014, ob 3.30 uri.

ZAHTEVNOST: Zahtevna tura – zahteva ustrezne izkušnje in opremo

ČAS HOJE: prvi dan 9 ur, drugi dan 4 ure (brez postankov za osvežitev in okrepčilo)

OPREMA: Čelada, pas, samovarovalni komplet, planinski visoki čevlji, palice, vremenu primerna oblačila, zaščita proti soncu (krema, očala), svetilka, planinska izkaznica

HRANA IN PIJAČA: iz nahrbtnika,v kočah možnost toplega obroka ter nakupa pitne vode.

STROŠKI ORGANIZACIJE: 20 €

NOČITEV: Člani PZS z veljavno izkaznico 10 €

PRIJAVE IN INFORMACIJE: samo s plačano članarino PZS po 16.00 uri do zasedenosti (16 oseb) na tel. št. 03 5834 039 ali 031 393 483 (Bojan).

Društvo ima na voljo 5 čelad in 1 pas ter samovarovalni komplet, možnost izposoje tudi v trgovinah Iglu šport.

Z avtobusom se bomo peljali do kmetije Suhadolnik. Od tu pa sledi vzpon po markirani poti do zatrepa Suhi dol proti Taški. Nadaljevali bomo mimo Dolcev in bivaka proti Kokrski in Jezerski Kočni. Sledil bo spust do Dolške škrbine proti Češki koči in naprej do Kranjske koče na Ledinah kjer bomo tudi prespali.
Naslednji dan se bomo povzpeli preko Jezerskega in Savinjskega sedla ter se spustili mimo Okrešlja do Logarske doline kjer nas bo pričakal avtobus.
Povratek v Nazarje v popoldanskem času.