Plan izletov 2020

November
- Ovčja gora
  December
- Martinova pot (Šmartno ob Paki)

Publikacije društva

V soboto, 9. 8. 2014 se je 20 udeležencev PD Nazarje odpravilo na dvodnevni izlet na dva od najzahtevnejših vrhov Kamniško Savinjskih Alp.  Podali smo se na Kokrsko (2520m) in Jezersko (2540 m) Kočno.

Z avtobusom smo peljali do kmetije Suhadolnik (901 m). Od tu je sledil vzpon po markirani poti do zatrepa Suhi dol proti Taški. Nadaljevali smo mimo Dolcev in bivaka (Bivak v Kočni), ki stoji na višini skoraj 2000 m (1952 m). Sledil je duhamoren vzpon po meliščih, potem pa kar nekaj skalolazenja do vrhov.

Spust s Kočen je bil zelo zanimiv, saj je pot speljana skozi enega najzanimivejših prehodov v naših gorah – trebušast prehod, skozi katerega se je treba plaziti, pri tem pa potiskati nahrbtnik pred seboj ali vleči za seboj.

Od Dolške škrbine (2317 m) je sledil spust po steni proti Češki koči (1542 m), nato vzpon do Kranjske koče na Ledinah (1700 m), kjer smo prespali.

Naslednji dan smo se povzpeli do Jezerskega in Savinjskega sedla, od koder smo se mimo Okrešlja spustili do Logarske doline, kjer nas je pričakal avtobus.

Izlet je vodil Bojan Golob.