Vreme

Iz stare galerije

Elektronska obvestila

Plan izletov 2020

  Januar
- Pohod na Tolsti vrh
- Družinsko smučanje
  Febuar
- Dobrča
  Marec
- Hleviška planina
  April
- Debela peč
- Otok Brač
  Maj
- Veliki Vrh-Mali Turn
- Srečanje planincev SMDO
  Junij
- Izlet za vse generacije
- Jerebica
  Julij
- Špik
  Avgust
- Visoki Kanin
  September
- Triglav (2 dni)
  Oktober
- Izlet v neznano
  November
- Ovčja gora
  December
- Martinova pot (Šmartno ob Paki)

Publikacije društva

Mladinski odsek Stonoga je od 11. do 13. avgusta 2014 za mlade planince PD Nazarje organiziral tridnevno planinsko šolo.

Planinska šola je potekala v Karavankah, v Planinskem domu na Zelenici, kjer deluje Gorniški učni center.

Šole se je udeležilo 12 mladih planincev, nazarskih osnovnošolcev. Za program in organizacijo so  skrbeli mladinski planinski vodniki našega društva, bilo jih je šest. Tako so se mojstrili na tem področju svojega delovanja. Vse pa je potekalo pod budnim očesom vodnika in mentorja Primoža Jelšnika.

Žal jim je načrtovani planinski turi na  Stol in  Begunjščico (ter morda na še kakšen vrh, ki jih je tam okoli polno) preprečilo deževno in megleno vreme.

Zato so izvedli samo »kabinetni« del planinske šole. Seznanili so se z zgodovino planinstva, planinsko orientacijo, postopki v primeru nesreče v gorah in s prvo pomoč v gorah. Naučili so se delati s planinsko vrvjo, od osnovnih vozlov do vrvne ograje in varovanja z vrvjo v steni.

Zaradi odpadlih izletov so imeli več časa za druženje in za igre, kar tudi ni bilo slabo. Ko pa se je vsaj malo zvedrilo, so raziskovali okolico doma.

Brez komentarjev.