Vreme

Iz stare galerije

Elektronska obvestila

Plan izletov 2019

  JANUAR
- Pohod na Tolsti vrh
- Družinsko smučanje
  FEBRUAR
- Murovica – Cicelj
  MAREC
- Globočak – Čičer
  APRIL
- Hahlići
  MAJ
- Goli vrh
  JUNIJ
- Srednji vrh-Trupejevo podne-Vošca
- Tujina – Bosna
  JULIJ
- Visoki Kanin
  AVGUST
- Razor (2 dni)
  SEPTEMBER
- Tičarca – Zelnarca
  OKTOBER
- Izlet v neznano
- Robijev pohod
  NOVEMBER
- Levstikov pohod – od Litije do Čateža
  DECEMBER
- Kašna planina

Bilten društva

Mladinski odsek Stonoga je od 11. do 13. avgusta 2014 za mlade planince PD Nazarje organiziral tridnevno planinsko šolo.

Planinska šola je potekala v Karavankah, v Planinskem domu na Zelenici, kjer deluje Gorniški učni center.

Šole se je udeležilo 12 mladih planincev, nazarskih osnovnošolcev. Za program in organizacijo so  skrbeli mladinski planinski vodniki našega društva, bilo jih je šest. Tako so se mojstrili na tem področju svojega delovanja. Vse pa je potekalo pod budnim očesom vodnika in mentorja Primoža Jelšnika.

Žal jim je načrtovani planinski turi na  Stol in  Begunjščico (ter morda na še kakšen vrh, ki jih je tam okoli polno) preprečilo deževno in megleno vreme.

Zato so izvedli samo »kabinetni« del planinske šole. Seznanili so se z zgodovino planinstva, planinsko orientacijo, postopki v primeru nesreče v gorah in s prvo pomoč v gorah. Naučili so se delati s planinsko vrvjo, od osnovnih vozlov do vrvne ograje in varovanja z vrvjo v steni.

Zaradi odpadlih izletov so imeli več časa za druženje in za igre, kar tudi ni bilo slabo. Ko pa se je vsaj malo zvedrilo, so raziskovali okolico doma.

Brez komentarjev.