Plan izletov 2020

November
- Ovčja gora
  December
- Martinova pot (Šmartno ob Paki)

Publikacije društva

Tudi letošnjega tradicionalnega, že sedmega kolesarjenja KOLO PRIJATELJSTVA se je udeležilo lepo število dobro pripravljenih in pravilno opremljenih kolesarjev.

Trasa je kot vsako leto potekala po isti poti, zato jo večina udeležencev že dobro pozna in se na turo tudi pripravi, saj ni ravno za popolne začetnike. Kdor pa redno kolesari, jo zmore povsem brez težav.

Proga poteka po lokalnih in gozdnih cestah in je lep primer pravilno načrtovanega turnega kolesarjenja, ki ne ogroža narave z erozijo, vznemirjanjem živali ter ogrožanjem pohodnikov.

Do prvega počivališča, Doma borcev na Dobrovljah so prikolesarili ravno prav utrujeni, da so jim prijali osvežilni napitki gospe Anice. Preko Črete so se spustili do našega Doma planincev na Farbanci, kjer so jih dekleta počakala z znamenitim kolesarskim napitkom, potem pa še s krepko in okusno malico.

Na Farbanci je vedno prijetno, zato so se kar dolgo zaklepetali, potem pa je sledil še varen spust v dolino.

Akcija PD Nazarje je potekala v organizaciji pobudnika Marjana Gračnerja – Okija in njegove družine.