Spoštovani planinci in planinke, udeleženci naših potovanj, dragi prijatelji!
Tudi letos, že osmič, ob koncu turistične sezone za vas pripravljamo srečanje, ki bo potekalo v osrčju Slovenskih goric, v soboto, 18.10.2014. Vabimo vas, da se nam pridružite in skupaj z nami preživite lep jesenski dan.

*VSAKOLETNO JESENSKO DRUŽENJE V SLOVENSKIH GORICAH*

Zjutraj se bomo zbrali v kraju Grabonoš, od koder se bomo po »kozarčku dobrodošlice« podali na potep po slikovitih obronkih Slovenskih goric, ki na vzhodu počasi prehajajo v plodno ravnico ob Muri. Razgibana slovenjgoriška pokrajina še posebej zaživi v jesenskih dneh, ko »zapojejo« številni klopotci in se gorice obarvajo v pisane barve, kar ji daje prav posebno podobo.

Prvi postanek bomo naredili v Stari gori, vasici tri kilometre oddaljeni od Sv. Jurija ob Ščavnici, ki kljub svoji majhnosti ponuja številne kulturne in turistične zanimivosti, zaradi česar je priljubljen cilj za številne pohodnike in izletnike. Mogočen, 45 metrov visok zvonik baročne cerkve Svetega Duha iz leta 1697, ki dominira na 250 m visokem griču, je viden že od daleč. Cerkev, katere nastanek je ovit v legendo, se ponaša s prelepimi pozlačenimi oltarji ter drugimi najstarejšimi orglami v Sloveniji.

Vredni ogleda sta tudi etnološki muzej, v katerem je razstavljeno staro kmečko in obrtniško orodje ter leta 1996 postavljeni mlin na veter, kopija Bečevega mlina iz Kokolajnščaka z vsemi prvinskimi elementi, ki je prava posebnost kraja.

Po malici se bomo najprej povzpeli na Janžev vrh (297 m), pot pa nas bo skozi vinograde peljala naprej, do Kapelskega vrha (312 m), ki ponuja zelo lep razgled na Pomurje. Pohod bomo po krajši degustaciji v eni od tamkajšnjih vinskih kleti končali v Radencih.

Srečanje bomo, kot je že v navadi, zaključili z večerjo ob zvokih domače glasbe, tokrat v hotelu Radin. Poveselili se bomo, zaplesali, predstavili pa vam bomo tudi naše programe za naslednje leto ter pogledali nekaj slik iz letošnjih potovanj in nagradili najlepše, zato prosimo, da nam čim prej skupaj s spodnjo prijavnico pošljete svoje fotografije (CD). Tudi letos smo poskrbeli za majhna presenečenja…

Cena: 35 EUR
Odhod avtobusa iz Nazarij je ob 7.00 uri

Rok prijave do sobote, 11.10.2014 na : 031 674 441 – Sandi

(Ker je zaključek srečanja v hotelu, vljudno prosimo, da s seboj vzamete rezervno obutev).

PRISRČNO VABLJENI IN DOBRODOŠLI NA NAŠEM 8. SREČANJU!!!