Vreme

Iz stare galerije

Elektronska obvestila

Plan izletov 2018

  JANUAR
- TOLSTI VRH
- SMUČANJE
  FEBRUAR
- ŽAVCARJEV VRH
  MAREC
- BEVKOV VRH
  APRIL
- MIRNA GORA
- SARDINIJA - ITALIJA
  MAJ
- GOLI VRH
  JUNIJ
- DRUŽINSKI IZLET
   ZA VSE GENERACIJE
- DRAŠKI VRH
  JULIJ
- TURSKA GORA
  AVGUST
- MANGART
  SEPTEMBER
- SMREKOVEC-RADUHA
   (2 dni)
  OKTOBER
- IZLET V NEZNANO
- ROBIJEV POHOD
  NOVEMBER
- KRAŠKI ROB-SOČERGA
  DECEMBER
- OSTROVRHARJEVA POT

Bilten društva

V soboto, 8.10.2011, smo se odpravili na izlet v neznano. Dan smo preživeli v Krajinskem parku Kolpa. Krajinski park Kolpa se razprostira ob mejni reki Kolpi in sicer na območju med Starim trgom in Dragoši, v celoti v občini Črnomelj.

Glavna znamenitost Krajinskega parka je reka Kolpa s svojo dolino. Kolpa je ena od najtoplejših in najčistejših rek v Sloveniji. Belokranjska reka z laskavim naslovom »najdaljša slovenska riviera« izvira na hrvaški strani blizu Osilnice in ustvarja naravno mejo med našo državo in južno sosedo Hrvaško.

Našo pot smo začeli v vasici Srednji Radenci in jo končali v vasici Damelj. Ta pot je najjužnejša pešpot v naši državi. Najprej smo se ustavili pri izviru Trpotec. Osvežili smo se z vodo večne mladosti in pot nadaljevali po poti v senci, kjer nas je že tudi pošteno zeblo.

V vasici Breg, pri edinem še delujočem mlinu na reki Kolpi, sta nas pričakala Sonja in Tomaž. Na prijetnem soncu smo se okrepčali z čajem, domačim sokom, belokranjsko pogačo in rogljički, ki nam jih je pripravila Sonjina mama Tinka ( Hvala !!! ).

Mlinar nam je odprl vrata mlina in nam razložil kako ta stvar deluje. Polni moči in energije smo pot nadaljevali do kraške jame Kobiljače ter nato v vasico Kot, ki je tudi najjužnejša točka Slovenije. Pohod smo zaključili v vasici Damelj in se z avtobusom odpeljali naprej po dolini reke Kolpe v Zilje. Zabavnejši del izleta smo imeli na ekološki turistični kmetiji Čemas.

Pot proti domu smo nadaljevali ob reki Kolpi do Metlike, čez Gorjance v Novo mesto preko Ljubljane domov.

Brez komentarjev.