Planinsko društvo je s pomočjo turistične agencije Balkanika organiziralo planinarjenje po črnogorskih planinah od 3.7. do 11.7. 2011. Naša pot se je začela v Boki Kotorski, kjer smo se povzpeli na Lovčen in si ogledali Njegoševo grobnico.

Potem nas je pot vodila v Cetinje, kjer smo si ogledali glavne znamenitosti, ki so značilne za to nekdanjo črnogorsko prestolnico. Prvi stik s planinami Črne gore smo doživeli v nacionalnem parku Biogradska gora. Dva dni smo preživeli v kantunih (planšarije). Neizmerna lepota nas je izredno navdušila. Lastnik kantuna pa nas je razvajal z odličnimi domačimi specialitetami.

Pot nas je vodila naprej v pogorje Durmitorja, v katerem se nahaja najvišji vrh Črne gore Bobotov kuk, na katerega smo se tudi povzpeli. V Žabljaku smo se zadržali tri dni in prehodili kar lep kos gora v tem območju. Za zaključek pa je sledil še spust po reki Tari in zaključni večer v Črni gori, ki se je zavlekel dolgo v noč.

Sledilo je še zadnje dejanje in sicer povratek domov preko Bosne, kjer smo si spotoma ogledali Sarajevo in znamenito Baščaršijo, ter poskusili sarajevske čevape. Spoznali smo samo en del vseh lepot, ki jih ponuja Črna gora in za v prihodnje je ostalo še kar nekaj zanimivih destinacij vrednih ogleda.