Sponzorji

Farbanca – dežurstva

Publikacije društva

Elektronska obvestila

Vreme

Iz stare galerije

Na kučo-hačo hočem

Prvi dan jesenskih počitnic, 27. oktobra 2014, smo se člani planinskega krožka razredne stopnje PD Nazarje podali na jesenski izlet na Košenjak nad Dravogradom.

V nekoliko turobnem jutru smo se odpravili na pot. Z avtobusom smo se odpeljali do Ojstrice nad Dravogradom, kjer smo po izstopu iz avtobusa občudovali lesene kipe okoli cerkve in podružnične šole.

Pod vodstvom vodnice Verice smo se odpravili na pot proti našemu cilju, vrhu Košenjaka (1522 m), ki leži na meji z Avstrijo.

Ob prihodu v planinski dom pod Košenjakom smo si privoščili malico in topel čaj. Okrepčali smo se, ter nadaljevali pot po markirani poti. Po dobri uri hoje smo prišli do državne meje in že smo stali na ozemlju sosednje Avstrije. Fotografija za spomin in skok do vrha Košenjaka. Na vrhu smo si malo oddahnili in se nato spustili po drugi strani nazaj proti domu.

Na poti so nas navdušile zaplate snega in jesenske borovnice, s katerimi smo se posladkali. Pot ni bila naporna, zato smo jo zlahka zmogli vsi, tudi štirje prvošolčki, ki so bili tokrat prvič z nami. Prvo planinsko turo sta opravili tudi naši novi mentorici, Marjana Ugovšek in Manica Hudales.

V objemu jesenskega sonca smo se vsi zadovoljni vrnili do izhodišča, Ojstrice. Veseli smo, da se nam je na izletu pridružilo tudi veliko staršev.

Za planinski krožek OŠ Nazarje Martina Zakrajšek

Brez komentarjev.