Vreme

Iz stare galerije

Elektronska obvestila

Plan izletov 2018

  JANUAR
- TOLSTI VRH
- SMUČANJE
  FEBRUAR
- ŽAVCARJEV VRH
  MAREC
- BEVKOV VRH
  APRIL
- MIRNA GORA
- SARDINIJA - ITALIJA
  MAJ
- GOLI VRH
  JUNIJ
- DRUŽINSKI IZLET
   ZA VSE GENERACIJE
- DRAŠKI VRH
  JULIJ
- TURSKA GORA
  AVGUST
- MANGART
  SEPTEMBER
- SMREKOVEC-RADUHA
   (2 dni)
  OKTOBER
- IZLET V NEZNANO
- ROBIJEV POHOD
  NOVEMBER
- KRAŠKI ROB-SOČERGA
  DECEMBER
- OSTROVRHARJEVA POT

Bilten društva

Prvi dan jesenskih počitnic, 27. oktobra 2014, smo se člani planinskega krožka razredne stopnje PD Nazarje podali na jesenski izlet na Košenjak nad Dravogradom.

V nekoliko turobnem jutru smo se odpravili na pot. Z avtobusom smo se odpeljali do Ojstrice nad Dravogradom, kjer smo po izstopu iz avtobusa občudovali lesene kipe okoli cerkve in podružnične šole.

Pod vodstvom vodnice Verice smo se odpravili na pot proti našemu cilju, vrhu Košenjaka (1522 m), ki leži na meji z Avstrijo.

Ob prihodu v planinski dom pod Košenjakom smo si privoščili malico in topel čaj. Okrepčali smo se, ter nadaljevali pot po markirani poti. Po dobri uri hoje smo prišli do državne meje in že smo stali na ozemlju sosednje Avstrije. Fotografija za spomin in skok do vrha Košenjaka. Na vrhu smo si malo oddahnili in se nato spustili po drugi strani nazaj proti domu.

Na poti so nas navdušile zaplate snega in jesenske borovnice, s katerimi smo se posladkali. Pot ni bila naporna, zato smo jo zlahka zmogli vsi, tudi štirje prvošolčki, ki so bili tokrat prvič z nami. Prvo planinsko turo sta opravili tudi naši novi mentorici, Marjana Ugovšek in Manica Hudales.

V objemu jesenskega sonca smo se vsi zadovoljni vrnili do izhodišča, Ojstrice. Veseli smo, da se nam je na izletu pridružilo tudi veliko staršev.

Za planinski krožek OŠ Nazarje Martina Zakrajšek

Brez komentarjev.