V počastitev 15. letnice delovanja društva in Mednarodnega dneva gora (11. december) smo prav na ta dan v Muzeju Vrbovec svečano odprli razstavo fotografij članov društva.

Modesta Petroviča Musorgskega so navdanile slike z razstave, da je napisal glasbo, nas je navdahnila poezija gora, da smo izbrani trenutek v gorah ujeli v svetlobnem zarisu ter ga prelili v “večno” sliko. Podobo – več njih, smo postavili na ogled in pripravili razstavo, drugo po vrsti.

Na fotografski natečaj POT NA GORO = SKRB ZA GORO,  ki ga je razpisal odsek za varstvo gorske narave, se je odzvalo 21 avtorjev s skupaj 88 fotografijami. Neodvisna strokovna komisija je izbrala 26 fotografij (toliko jih gre v galerijo), ki po njenem mnenju v estetskem in sporočilnem smislu najbolj ustrezajo pogojem razpisa. Kar 15 planincev je avtorjev izbranih fotografij. Že to število govori o kakovosti, še bolj pa to, da se je komisija odločila podeliti kar deset plaket za presežke: tri zlate, štiri srebrne in tri bronaste, ki jih je domov odneslo sedem avtorjev.

Izbrane fotografije smo povezali v niz, kot so v niz povezane naše gore – vsaka za sebe je zaokrožena celota, a vendar del pogorja.

Razstava bo na ogled do srede januarja (trajanje je skrajšano zaradi novih postavitev v galeriji).