Plan izletov 2019

- Tičarca – Zelnarca
- Levstikov pohod – od Litije do Čateža
- Kašna planina

V soboto, 13.12.2014, smo se člani PD Nazarje odpravili na letošnji zadnji planinski izlet na Uršljo Goro ali Plešivec. Na Ivarčkem jezeru smo bili malo presenečeni, ker je bil ravno takrat start hitrostnega vzpona na Uršljo goro.

Najhitrejši porabijo za vzpon 47 minut, normalni vzpon traja 2 uri. Mi smo se raje odločili za normalni vzpon po Grofovski poti. Takšno ime je dobila zato, ker jo je nekoč gospoda uporabljala za obisk svojih lovišč v pogorju Uršlje gore.

Večina poti je lepo speljana po strmem pobočju Uršlje gore, tako da gospoda ni preveč trpela. Malo nad 900 metrih nas je pričakal prvi letošnji sneg, ki ga ni bilo kaj dosti, vendar dovolj za prve snežne užitke. Po počitku v planinski koči smo si ogledali notranjost največje in najvišje ležeče cerkve sv. Uršule (http://www.urslja-gora-cerkev.si/predstavitev) v Slovenji, ter skočili na najvišjo točko, ki je le nekaj korakov od koče in cerkve sv. Uršule.

Čakal nas je še sestop do Poštarskega doma pod Uršljo Goro. Po dveh urah sestopa se je vsem prilega toplina koče in prijetne vonjave iz kuhinje, ki se jim ni dalo upreti. Prijetno utrujeni in zadovoljni smo se odpravili proti domu, novim dogodivščinam naproti, saj je december čas zaključkov in druženja ob iztekajočem se letu.