Vreme

Iz stare galerije

Elektronska obvestila

Plan izletov 2018

  JANUAR
- TOLSTI VRH
- SMUČANJE
  FEBRUAR
- ŽAVCARJEV VRH
  MAREC
- BEVKOV VRH
  APRIL
- MIRNA GORA
- SARDINIJA - ITALIJA
  MAJ
- GOLI VRH
  JUNIJ
- DRUŽINSKI IZLET
   ZA VSE GENERACIJE
- DRAŠKI VRH
  JULIJ
- TURSKA GORA
  AVGUST
- MANGART
  SEPTEMBER
- SMREKOVEC-RADUHA
   (2 dni)
  OKTOBER
- IZLET V NEZNANO
- ROBIJEV POHOD
  NOVEMBER
- KRAŠKI ROB-SOČERGA
  DECEMBER
- OSTROVRHARJEVA POT

Bilten društva

Želja, da se bodo vremenarji zmotili pri vremenski napovedi za nedeljo, se nam ni uresničila. Tako nas je v nedeljo pričakalo deževno jutro, kar pa za nas ni bila ovira, da se ne bi odpravili na našo planirano turo. Kar lepa skupinica se nas je zbrala pred planinsko sobo. Z avtobusom smo se odpeljali do Pristove pri Dobrni.


Med vožnjo do izhodišča je Milan izkoristil čas za kratko predavanje »Pet minut za varstvo gorske narave« na temo Foto natečaj 2015.

Pot nas je nekaj časa vodila po gozdni cesti, nato smo se priključili poti Od Miklavža do Miklavža. Kar kmalu smo se povzpeli na Aleksandrov vrh, ki je bil tudi najvišja točka naše ture. Sestopili smo na markirano pot in po njej nadaljevali do našega cilja Šentjungerta oziroma Gore, kakor ga imenujejo domačini. Na vrhu stoji cerkvica sv. Kunigunde (zavetnica otrok in nosečnic).

Zelo smo se razveselili odprtega in toplega planinskega doma ter prijaznih oskrbnikov. Dom upravljajo planinci iz Galicije. Ko smo se okrepčali in odpočili, smo sestopili v Podgoro.

Kljub deževnemu vremenu smo preživeli lep nedeljski dan.

Brez komentarjev.