Vreme

Iz stare galerije

Elektronska obvestila

Plan izletov 2019

  JANUAR
- Pohod na Tolsti vrh
- Družinsko smučanje
  FEBRUAR
- Murovica – Cicelj
  MAREC
- Globočak – Čičer
  APRIL
- Hahlići
  MAJ
- Goli vrh
  JUNIJ
- Srednji vrh-Trupejevo podne-Vošca
- Tujina – Bosna
  JULIJ
- Visoki Kanin
  AVGUST
- Razor (2 dni)
  SEPTEMBER
- Tičarca – Zelnarca
  OKTOBER
- Izlet v neznano
- Robijev pohod
  NOVEMBER
- Levstikov pohod – od Litije do Čateža
  DECEMBER
- Kašna planina

Bilten društva

Želja, da se bodo vremenarji zmotili pri vremenski napovedi za nedeljo, se nam ni uresničila. Tako nas je v nedeljo pričakalo deževno jutro, kar pa za nas ni bila ovira, da se ne bi odpravili na našo planirano turo. Kar lepa skupinica se nas je zbrala pred planinsko sobo. Z avtobusom smo se odpeljali do Pristove pri Dobrni.


Med vožnjo do izhodišča je Milan izkoristil čas za kratko predavanje »Pet minut za varstvo gorske narave« na temo Foto natečaj 2015.

Pot nas je nekaj časa vodila po gozdni cesti, nato smo se priključili poti Od Miklavža do Miklavža. Kar kmalu smo se povzpeli na Aleksandrov vrh, ki je bil tudi najvišja točka naše ture. Sestopili smo na markirano pot in po njej nadaljevali do našega cilja Šentjungerta oziroma Gore, kakor ga imenujejo domačini. Na vrhu stoji cerkvica sv. Kunigunde (zavetnica otrok in nosečnic).

Zelo smo se razveselili odprtega in toplega planinskega doma ter prijaznih oskrbnikov. Dom upravljajo planinci iz Galicije. Ko smo se okrepčali in odpočili, smo sestopili v Podgoro.

Kljub deževnemu vremenu smo preživeli lep nedeljski dan.

Brez komentarjev.