Vreme

Iz stare galerije

Elektronska obvestila

Plan izletov 2020

  Januar
- Pohod na Tolsti vrh
- Družinsko smučanje
  Febuar
- Dobrča
  Marec
- Hleviška planina
  April
- Debela peč
- Otok Brač
  Maj
- Veliki Vrh-Mali Turn
- Srečanje planincev SMDO
  Junij
- Izlet za vse generacije
- Jerebica
  Julij
- Špik
  Avgust
- Visoki Kanin
  September
- Triglav (2 dni)
  Oktober
- Izlet v neznano
  November
- Ovčja gora
  December
- Martinova pot (Šmartno ob Paki)

Publikacije društva

V soboto, 21. marca 2015, ob 6.00. Zbrali se bomo na parkirišču pred trgovino Tuš v Nazarjah.


Iz Bistriškega jarka do Sv. Jerneja nad Muto. Pot večinoma poteka po bivši graničarski pot. (Sedaj Muška krožna pot). (Čas hoje prib. 2 h.) Mimo polj, vikendov in kapelice sv. Izidorja, spust k potoku Vud, čez mostiček, katerega so prvega zgradili še graničarji, in navzgor do turistične kmetije ODERNIK. (1 h).Naprej med polji in travniki do gozda in rahel vzpon na BRICNIK. (0.40 h)

Vrh Bricnika ni razgleden, ker je poraščen z gozdom. Na vrhu je žig Muške krožne poti in Koroške planinske obhodnice. Z vrha sestopimo do Sv. Primoža nad Muto in naprej na Spodnjo Muto, kjer zaključimo turo. (1.30 h).

Pot nas bo vodila mimo Ekološke kapelice, ki je bila zgrajena leta 1997, posvečena Sv. Frančišku Asiškemu, varuje in opozarja tamkaj živeče ljudi na jez Golica/Koralpe, zgrajen na drugi strani državne meje v Avstriji. Kapela služi kot simbol in opozarja na nevarnost, ki preti dolini Bistriškega jarka -poplavni val vode zajete za jezom, ki bi poplavil dolino, če bi jez popustil. To je okoli 22 milijonov kubičnih metrov vode v umetno zajezenem jezeru. Tukaj je bilo leta 1998 prvo ekološko romanje v Sloveniji, saj je to edina ekološka kapela pri nas, ter NAJVEČJEGA SLAPA NA KOZJAKU: Sedelnikov slap, visok 23 m.

Skupaj cca 5.30 h. Nezahtevna pot.

Za pot potrebujemo planinsko obutev in oblačila, ki naj bodo primerna glede na vremenske razmere. Priporočamo pohodne palice.

Malica iz nahrbtnika. Na turistični kmetiji Odernik je možen topel obrok ob predhodnem naročilu. (Naročilo oddati ob prijavi). Kdor želi imeti dnevnik Muške krožne poti mora oddati naročilo do srede 18.3.2015.

Prispevek za prevoz 10 € odrasli, mladina 5 €, osnovnošolci v spremstvu staršev ali skrbnika na izletu oproščeni prispevka za prevoz. Nečlani PD Nazarje 15 € odrasli, 10 € mladina.

Prijave in informacije do četrtka, 19.3 2015, oziroma do zasedbe avtobusa na tel. 041 793 683 (Marjan Ostruh) ali marjan.ostruh@siol.net.

Brez komentarjev.