zaključek pohoda

- Tičarca – Zelnarca
- Levstikov pohod – od Litije do Čateža
- Kašna planina

V petek, 17. in soboto, 18. aprila smo za mlade planince, člane planinskega krožka OŠ Nazarje organizirali tradicionalni Planinski vikend na Farbanci.

Pri tem nam ni prišlo do živega niti deževno vreme. Dež nam je nagajal že prvi dan.

Izkušena ekipa Stanka, Verica, Dušan, Martina, … pomlajena z mladima vodnikoma Patricijo in Marcelom, okrepljena z novo mentorico Manico Hudales ter gozdarjem Marijanom Denšo je poskrbela, da so  mladi planinci na zabaven način doživeli naravo v okolici koče, spoznali nekatere nove in utrdili znane planinske veščine ter se “imeli fajn” (prijetno družili) v zavetju Doma planincev na Farbanci in v njegovi okolici.

Poglejmo, kako je druženje doživela Urška Remic iz 3. b razreda.

17. 4. 2015 smo šli na Farbanco. Pot je bila dolga. Ampak nam je uspelo priti do cilja.

Ob prihodu v dom smo najprej določili, kje kdo spi. Skupaj smo spale Gaja, Petra, jaz, Neja, Leja, Zorna, Ema in Alenka. Nahrbtnike smo pospravili v sosednjo sobo. Petra je imela rojstni dan, zato smo se kmalu po prihodu zbrali, ji zapeli, čestitali ter pojedli čokoladno torto. Po končanem praznovanju smo šli na pohod proti Golim vrtačam. Ob prihodu nazaj v kočo, smo odšli v sobo in počakali večerjo – pico. Učiteljica Martina nam je prišla povedat, da je zbolela in gre domov.

Po večerji smo počakali, da se je stemnilo in odšli smo na nočni sprehod. Utrujeni smo se vrnili v dom. Odšli smo v sobo, kjer nam je učiteljica Manica prebrala pravljico. Vsi so takoj zaspali, razen Petra in jaz. Nisva mogli spati, ker sta Aljaž in Ažbe preveč smrčala. Ponoči je prišla še Leila. Zbudila nas je. Kmalu sem zaspala nazaj, ker sem bila zelo utrujena.

Naslednje jutro smo se uredili. Po Julijinem prihodu smo se razdelili v skupine. Naša skupina se je imenovala Markacija. V skupinah smo se učili planinske vozle, orientacijo, izpolnjevali planinske knjižice.  Na orientacijskem pohodu je naša skupina bila prva.

V soboto po kosilu smo odšli domov. Bilo je zabavno.

V želji, da se naslednje leto zopet zberemo na Planinskem vikendu 2016, smo se poslovili in s prijetnimi vtisi odšli domov tudi starejši udeleženci dogodka na Farbanci.

Za planinski krožek Martina Zakrajšek