V soboto, 16.5.2015, smo izvedli naš pohod na Goli vrh. Iz Lipe (701 m) se nas je odpravilo proti Slopem osem pohodnikov, pridružili so se nam trije planinski prijatelji iz Vuzenice.

Štart je bil močan, saj smo do Slopi imeli dež in veter. Do tja smo hodili po gozdni cesti, tam pa se nam je pridružilo še osem pohodnikov.

Nadaljevali smo po naši markirani poti, pa skozi čemažev gozd na vrh. Po poti do vrha nas je spremljalo rahlo kukajpče sonce, na samem vrhu pa neprijeten veter in megla, kar nam je pokvarilo razgled v dolino, zato smo Goli vrh kmalu zapustili in odšli na kratek počitek k bivaku na Šavnicah. Tam smo prejeli štampiljko za pohod, pa novi udeleženci so prejeli izkaznice.

Nadaljevali smo do lovske koče v Strojniku, pa po brezpotju do Slopi. Od tam smo se z avtomobili odpeljali v Račnek, kjer nam je Dušan pripravil pasulj, katerega smo si zaslužili po pohodu.

Skupne hoje je bilo štiri ure, opravili smo višinsko razliko 725 m in si dobre volje obljubili, da se prihodnje leto ponovno vidimo.